Keywords:
Cyber, Privacy, Digital Risk Monitoring, Risk Management, IT infrastructure, cyber risk management, IT risk management, risk advisory
Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
22/08/2019
Status:
Open
Apply before:
09/11/2019
Hours p/wk:
40

Description:

KVK is bezig met een grote transformatie. Als risk manager ontwikkel, realiseer en implementeer je een visie op integraal risicomanagement. Je signaleert vroegtijdig de maatschappelijke en bedrijfsmatige risicobereidheid van de organisatie. Je brengt dit in beeld, maakt hiervan analyses en draagt (innovatieve) oplossingen aan om de risico’s beheersbaar te maken en te monitoren. Ook koppel je risico’s aan de doelstellingen en strategie van de organisatie zodat de RvB tijdig de juiste beslissingen kan nemen en zo nodig kan bijsturen. Word jij hier enthousiast van? Kom dan bij KVK het verschil maken.

Jouw kracht
Als risk manager ben je de regisseur voor het opzetten en verder professionaliseren van het risicoframework. Je gaat de nieuwe visie op integraal risicomanagement ontwikkelen en implementeren in de organisatie. Je bent een zeer ervaren risk professional met aantoonbare affiniteit en ervaring met zowel strategisch als operationeel risk en control. Hierdoor ben jij zowel de sparringpartner voor het management en RvB.

We digitaliseren steeds verder en maken onze producten en diensten toegankelijker voor ondernemers. In het kader van Wet Open Data, Europese richtlijnen en de wens van de ondernemer om controle te houden over hun data (AVG) staan we momenteel voor een grote uitdaging. Als onderdeel van het team Audit, Risk & Compliance ben je de deskundige die vooruit kijkt en weet hoe je een risicoframework opzet in een snel veranderende organisatie. Je fungeert als kritische en onafhankelijke sparringpartner voor de organisatie. Je adviseert diverse stakeholders (o.a. RvB, management, projectleiders en programmamanagers) over risico’s en de beheersing daarvan. Je draagt het beleid uit en creëert risicobewustzijn binnen de organisatie. Je maakt je er hard voor dat geen onacceptabele risico’s worden genomen en weet de organisatie hier ook van te overtuigen . Je participeert in diverse overleg- en afstemmingsgremia, zowel intern als extern. Jouw skills spelen een doorslaggevende rol. Kortom: dit is een uitdagende functie voor een zeer ervaren risk manager die het verschil weet te maken.


Wat we vragen

Als risk manager adviseer je over maatregelen om risico’s beheersbaar te houden en natuurlijk draag je bij aan de identificatie en analyse van risico’s op verschillende vlakken, waaronder bedrijfsvoering, IT-organisatie en –infrastructuur, dienstverlening aan de klant en strategie. Behendig laveer je tussen verschillende stakeholders en vanuit empathie weet je als geen ander het risicobewustzijn uit te dragen en te creëren  binnen de gehele organisatie. Op deze wijze bouw je mee aan de KVK.

 

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde universitaire opleiding (risk management, accountancy, controlling of internal audit)
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring waaronder ervaring met Corporate Risk Management bij verschillende organisaties en/of advies praktijken;
 • Inzicht in de samenhang en kennis van andere vakgebieden (o.a. auditing, compliance)
 • Ervaring met het opzetten van risicoframeworks en interne beheersing;
 • Kennis van en ervaring met nieuwe trends en ontwikkelingen in de veranderende digitale wereld.


Wat wij jou bieden

Een zeer uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt veel  ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. En er staat een enthousiast team voor je klaar. En dan ook nog:

 • Een fulltime functie BBRA –schaal 13 en bedraagt maximaal € 6435,- per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een eindejaarsuitkering
 • Shuttel vervoerskaart
 • 35 vakantiedagen (inclusief 12 ADV-dagen op basis van fulltime inzet
 • Goede verlof-, pensioen en ziektekostenregeling.

 
Werken voor ondernemers

Werken bij KVK is werken voor 1,8 miljoen ondernemers, het hart van de Nederlandse economie. Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. Dit doen we zoveel mogelijk online. We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.

 
Tijd om te ondernemen

Met een ondernemende houding kom je binnen KVK het verst. Mensen die kansen signaleren en deze verzilveren, passen het beste bij ons. Ben jij zo iemand en herken jij jezelf direct als onze nieuwe Risk Manager? Solliciteer dan snel, klik de 'more information'-button bovenaan de pagina.

 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Koen Olmer, corporate recruiter, via (06) 15 37 60 60. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Gaico Aertssen, Manager Audit, Risk & Compliance, via (06) 133 44 905. Een assessment en een pre-employment screening zullen onderdeel zijn van de sollicitatie procedure.