Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
03/08/2023
Status:
Open
Apply before:
24/09/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Je vindt hacks en cybersecurity tof en interessant. En je doet er alles aan om digitale dreigingen te voorkomen. Als senior security specialist bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag voel jij je daar dus helemaal thuis. Vanuit een coördinerende rol kom je met goede technische oplossingen. Een uitdagende baan waarbij je op nationaal niveau een bijdrage levert aan de digitale veiligheid van Nederland.

 

“Werken bij team IROn geeft je de ruimte om samen met je collega’s te specialiseren tot de ultieme cyber security specialist"


Jij beschermt Nederland
In de rol van security specialist ben je betrokken bij de incident respons op ernstige cyberincidenten, zoals bij het technisch onderzoek en in de operationele samenwerking met partners. Samen met collega’s lever je een bijdrage aan de inhoudelijke doelstellingen en ontwikkeling van onze prioriteiten. Ook draag je bij aan de ontwikkeling en professionalisering van ons team. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van werkprocessen, maar ook door minder ervaren collega’s te begeleiden bij vragen. Daarnaast ben je bezig met het:

 • adviseren op de inhoud bij incidenten met nationale impact
 • aansturen van technisch onderzoek en opvolgen van de resultaten hiervan
 • professionaliseren van onze eigen middelen, processen en beleid
 • geven van training of presentaties op jouw kennisgebied

Vanuit IROn zijn we bezig met de incidenten en dreigingen van nu én de toekomst van cybersecurity in Nederland. Dat maakt het werk iedere dag interessant en afwisselend. We vinden het belangrijk dat jij je verder kunt ontwikkelen. Buiten de periodes van incidenten en operationele diensten is er ruimte voor opleidingen en trainingen. Hybride werken is bij ons de norm.

 

Functie-eisen

Jij weet incidenten vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Door je werkervaring raak je niet snel in paniek en ben je stressbestendig. Ook ben je analytisch sterk waardoor je snel een oordeel klaar hebt. Met jouw nieuwsgierigheid behaal jij resultaten en je beschikt over goede sociale en schriftelijke vaardigheden. Verder neem je het volgende mee:

 • aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur een diploma in de richting van cybersecurity of informatica;
 • kennis van ICT en de werking van het internet;
 • diepgaande interesse in het cybersecuritydomein;
 • ervaring met projectmatig werken of het coördineren van werkzaamheden;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 12
 • Maand­salaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur; Voor de duur van 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • Binnen de functie is het van belang dat je bereid bent om in tijden van crisis of incidenten buiten kantooruren te werken. Daarnaast ben je vanuit ons team periodiek het eerste aanspreekpunt voor het operationele proces, zowel binnen- als buitenkantoortijden (in de vorm van een piketdienst).
 • De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken, gevolgd door een arbeidsvoorwaardengesprek. Een assessment en/of vaardigheidstest kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Net zoals het opvragen van referenties.
 • Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nationaal Cyber Security Centrum van groot belang. Om die reden maakt een veiligheidsonderzoek op niveau A deel uit van het sollicitatieproces. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en neemt minimaal 8 weken in beslag.