Keywords:
research, Intelligence.
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
11/03/2024
Status:
Open
Apply before:
04/04/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Programmeren, analyseren en innoveren: Bij het Security Operations Center (SOC) van de AIVD komt het allemaal samen. Ben jij een enthousiaste software developer met interesse in security? Wil jij onze netwerken veilig houden en op jacht gaan naar kwetsbaarheden en aanvallers? Kom ons dan helpen met het verbeteren van ons Security Platform.

 

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag met het ontwerpen, implementeren en onderhouden van ons eigen platform en onze toolset. Automation is belangrijk voor het SOC, want de collega’s uit het team willen de aandacht besteden aan het echt begrijpen wat er in het netwerk gebeurt. Niet aan het zo snel mogelijk wegklikken van alerts. Dit security platform is gebaseerd op onder andere de Elastic Stack (Elasticsearch, Logstash, Beats, Kibana). Hiermee bewaken we de netwerken van de AIVD.

 

Werkzaamheden waar je je zoal mee bezig houdt:

 • ontwikkelen van voornamelijk back-end applicaties, primair in Golang;
 • containerizen en deployment in eigen Kubernetes cluster;
 • ontwerpen van de architectuur van het platform en onze applicaties;
 • ontwikkelen volgens infrastructure-as-code principe.

Het type applicaties waar je aan werkt zijn bijvoorbeeld voor het samenvoegen of correleren van relevante informatie uit verschillende systemen. Naast jouw taken als software developer ondersteun je bij het duiden en uitlopen van security incidenten. Hierin zullen we je uiteraard begeleiden. Ook draai je mee in projecten en coördineer je kleinschalige ontwikkelprojecten binnen het team.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Je gaat werken in een technisch hoogstaand, creatief en dynamisch team. Je krijgt veel vrijheid en ruimte om je eigen expertise in te zetten en verder te ontwikkelen. Vanuit het SOC heb je de mogelijkheid om met veel verschillende experts uit verschillende afdelingen van de AIVD samen te werken, zoals de afdelingen van de Joint Sigint Cyber Unit, IT en de Unit Weerbaarheid. Heb je inspiratie voor nieuwe technieken opgedaan of heb je een supergoed idee? Je hebt de mogelijkheid 10 tot 20% van je tijd aan research naar innovatieve technieken te besteden. Ook ga je elk jaar met je team of individueel naar interessante conferenties of volg je specifieke opleidingen om nieuwe inzichten op te doen.

 

Werk en privé blijft goed gescheiden. Je werkt bij de AIVD volledig vanaf ons kantoor in Zoetermeer. Wel zo veilig.

 

Functie-eisen

Je bent gericht op samenwerken en het behalen van resultaat. Zaken net even anders bekijken, daar ben je goed in. Op deze manier komen er interessante oplossingen uit de projecten. Elke dag iets leren en jezelf blijven ontwikkelen vind je heel belangrijk. Daarnaast heb je:

 • HBO of WO werk- en denkniveau. Een diploma is geen vereiste;
 • ruime ervaring met back-end development, bij voorkeur in Golang of interesse om deze taal te leren;
 • ervaring met het werken in Linux;
 • ervaring met Docker en/of Kubernetes;
 • You must have the Dutch nationality to be eligible for this position.

De eerste gespreksronde staat gepland in week 16. Je hoort uiterlijk op vrijdag 12 april of je wordt uitgenodigd. Een technisch assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Deze worden afgenomen in week 17 en week 18

 

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveauschaal: 12

Salaris­omschrijving: Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 246,83 en loopt op tot maximaal € 774,22 bruto per maand bij een volledige werkweek.

Maand­salaris: Min €4.278 – Max. €6.320 (bruto)

Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.