Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
03/01/2017
Status:
Open
Apply before:
15/01/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Functieomschrijving

DigiD is hét authenticatiemiddel van de burger voor de digitale overheidsdienstverlening. Een essentiële dienst die ervoor zorgt dat burgers veilig en vertrouwd overheidsdiensten kunnen afnemen. Als senior specialist informatiebeveiliging werk jij mee aan de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van DigiD.

 

De eisen die aan DigiD worden gesteld op het gebied van informatiebeveiliging (IB) zijn hoog. Logisch, want voortdurende aandacht voor informatiebeveiliging is een voorwaarde voor een betrouwbare dienstverlening. Alleen al op 1 maart 2016 werd meer dan 2,5 miljoen keer succesvol met DigiD ingelogd. Een betrouwbaar DigiD is dus erg belangrijk voor het functioneren van de e-Overheid en het vertrouwen bij de burgers.

 

Jij bent als senior informatiebeveiligingspecialist DigiD mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het IB-proces en het opstellen, onderhouden en bewaken van het IB-beleid van DigiD. Informatiebeveiliging is nooit af. Samen met de IB-coördinator van DigiD help jij de informatiebeveiliging voortdurend te verbeteren.

 

Jouw taken

 • Je levert een deskundige bijdrage op IB-gebied aan projecten die DigiD doorontwikkelen, aan nieuwe releases en aan onderzoeken die voor DigiD worden uitgevoerd.
 • Je analyseert en beoordeelt impactanalyses, risicoanalyses, beveiligingsonderzoeken en audits.
 • Je vertaalt normen zoals de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) naar specifieke beveiligingseisen voor DigiD, zowel procesmatig als technisch, in lijn met de wensen van eigenaar en afnemers, het beleid van Logius en de geldende wet- en regelgeving.
 • Je bewaakt uitzonderingen (excepties) ten aanzien van informatiebeveiliging en je rapporteert de impact ervan aan de teamleider(s).
 • Je begeleidt IB-gerelateerde audits.
 • Je draagt bij aan (het schrijven van) policies voor het uitvoeren van het IB-programma van DigiD.

Functie-eisen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde universitaire opleiding, en ten minste een afgeronde hbo-opleiding met aantoonbaar wo-niveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met en gedegen kennis van securitymanagementprocessen en relevante normen, zoals de Code voor Informatiebeveiliging (ISO 27001) en de BIR.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging binnen de overheid.
 • Je hebt kennis van (de ontwikkelingen van) informatiebeveiliging, (informatie)beveiligingsmethodieken en beveiligingsarchitectuur, en ervaring met risicomanagementmethodieken zoals IRAM is een pre.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en aanvullende regels binnen de overheid op het gebied van departementale en rijksbrede veiligheids- en inspectierichtlijnen.
 • Je hebt kennis van en inzicht in de organisatorische en functionele verhoudingen binnen de overheid en daarbuiten (flexibiliteit, beoordelingsvermogen, rapportagelijnen).
 • Je werkt accuraat, bent analytisch en resultaatgericht.
 • Je bent samenwerkingsgericht, stressbestendig en omgevingsbewust.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 12
Salaris Min €3511 - Max €5219 bruto per maand het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.