Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
25/07/2023
Status:
Open
Apply before:
02/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Politiewerk gaat altijd door. Daarom is het belangrijk dat alle benodigde ICT-middelen beschikbaar zijn wanneer je collega’s deze nodig hebben. Als service level manager zorg je hiervoor. De juiste middelen, op de juiste plek, op het juiste moment. Ook inventariseer je doorlopend de behoeften van de gebruikers. En dat in een dynamische, landelijk opererende organisatie die 24 uur per dag actief is, waar jouw werk ertoe doet en waar jij je volop kunt ontwikkelen.

 

Wat ga je doen?

Jij bent namens de hele IV-organisatie (informatievoorziening) het aanspreekpunt voor je collega’s bij de Politieacademie. Je bent voor hen adviseur en probleemoplosser in één. Hiervoor bouw en onderhoud je een sterk netwerk. Je gaat in gesprek over de middelen die ze nodig hebben. Onderzoekt in samenspraak met je directe collega’s en de Dienst ICT de mogelijkheden en komt vervolgens terug met een passend en haalbare oplossing. Belangrijk is dat je de daadwerkelijke behoefte achterhaalt en actief meedenkt over de technische mogelijkheden en de beste manier om die te organiseren. Snel schakelen en zorgvuldig handelen is daarbij vaak van belang.

 

Vanuit je senioriteit geeft je je collega’s gevraagd en ongevraagd advies over de ICT-dienstverlening en houdt ze op de hoogte van aanvragen die in behandeling zijn. Is het gevraagde niet haalbaar? Dan leg je dat duidelijk uit en denk je proactief mee over alternatieve oplossingen. Je neemt de regie binnen projecten en coördineert de voortgang van a tot z. En is een project afgerond? Dan zorg jij dat alles goed is vastgelegd en mogelijke verbeterpunten voor de toekomst worden meegenomen. Dankzij jouw advies en oplossingen wordt het politiewerk optimaal uitgevoerd. Zo draag jij bij aan een veiliger Nederland.

 

Als er wijzigingen in de ICT-infrastructuur nodig zijn, ben jij degene die de proactief gebruikers op de hoogte brengt. Bijvoorbeeld als er uit veiligheidsoogpunt aanpassingen in de ICT-middelen moeten worden doorgevoerd. Hoe gaan we het regelen? Wie merkt daar op welk moment iets van? En wat betekent het voor ieders dagelijkse werk? Jij zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is en behandelt eventuele vragen. Ook neem je vanuit jouw expertise deel aan interne vakgroepen die landelijke thema’s behandelen. De vakgroepen worden gevormd met andere RSLM-collega’s uit het land. In de vakgroep worden knelpunten besproken, worden processen geoptimaliseerd en wordt er gewerkt naar landelijk beleid. Het doel van de vakgroepen is om kennis en kunde te bundelen en met elkaar de dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

 

Waar ga je werken?

Je komt terecht in een overzichtelijk en betrokken team. Samen met twee collega’s vorm je een van de vijftien teams van de Sector Relatie- en Servicelevelmanagement (RSLM). RSLM is een sector binnen de IV-organisatie, die bestaat uit de Dienst ICT en de Dienst Informatiemanagement. Jullie staan continu in verbinding met de bedrijfsvoering én de operatie, vervangen elkaar als dat nodig is en dragen samen de verantwoordelijkheid voor het resultaat. En je hebt altijd wel een collega om mee te sparren, binnen je eigen eenheid én daarbuiten. Samen hebben we hetzelfde doel: goed politiewerk mogelijk maken. We zijn voorstander van hybride werken en hanteren daarbij een goede balans tussen thuiswerken en werken op kantoor.

 

Wie ben jij?

Dienstverlenend en oplossingsgericht: dat zijn enkele van jouw belangrijkste eigenschappen. ICT-technisch weet jij waar je het over hebt, je bent een senior binnen je vakgebied zodat je mee kunt praten en helpen. En ook met jouw communicatieve vaardigheden zit het wel goed: je kunt goed luisteren en doorvragen, wat is nu eigenlijk de vraag achter de vraag? Je neemt de regie en coördineert graag projecten en werkzaamheden. Bovendien sta je stevig in je schoenen, zonder daarbij je sociale kant uit het oog te verliezen. Netwerken is je tweede natuur en je bent politiek sterk sensitief. Inhoudelijk kom je makkelijk tot de kern, je bent proactief en vindt het vanzelfsprekend om anderen op de hoogte te houden en verwachtingen te managen. Je durft keuzes te maken, bent duidelijk over (on)mogelijkheden en toont eigenaarschap. Kortom, jij staat voor de kwaliteit van de IV-Dienstverlening.

 

Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma in de richting van Informatievoorziening of I(C)T;
 • affiniteit met ICT en informatiemanagement;
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een dienstverlenende functie binnen ICT en/of Informatiemanagement;
 • bij voorkeur kennis van ICT-dienstverlening, informatievoorzieningsprocessen en servicemanagementprocessen;
 • ervaring met scrum/agile werken.

Wat bieden wij

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.026,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/