Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
24/01/2023
Status:
Open
Apply before:
30/01/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Als solution architect van Microsoft Server werk je in een omgeving waar beschikbaarheid en data-integriteit cruciaal is. Je behoudt de focus op ontwikkeling en beheer in lijn met de architectuurkaders. Daarnaast treed je op als adviseur bij het ontwerpen van technische oplossingen en bent aanspreekpunt voor onze vendoren. Kom jij ons team in Driebergen en/of Rotterdam versterken?

 

Wat ga je doen?

Het werken onder architectuur en veiligheid is voor jou een vanzelfsprekendheid die je altijd in je werk toepast. Je overlegt met collega’s over beleidslijnen en mogelijke aanpassing daarvan. Als spil tussen de domeinarchitect(en) en het operationele team neem je het voortouw in ontwerpkeuzes op basis van architectuur. Soms is die architectuur er nog niet en word je gevraagd te helpen bij het bepalen van die architectuur.

Opstellen, vastleggen en actief up-to-date houden van procedures en documentatie van de ICT-componenten in Confluence is voor jou de normaalste zaak van het werk. Je informeert, gevraagd en ongevraagd, leden van het team en andere stakeholders over belangwekkende ontwikkelingen op het kennisgebied en zorgt ervoor dat je kennis on point blijft.

Proactief los jij problemen op door toepassing van gestandaardiseerde (specialistische) methoden en technieken. Deze werkwijze weet je breed te promoten. Het toepassen van kennis en toepassen van ervaringen in praktijk gaat je als vanzelfsprekend af.

Eén van de collega’s aan het woord: “Wat er nu gebeurt op het gebied van de cloud is werkelijk baanbrekend en uniek voor de IV van de politie. Wat we doen binnen Azure maakt het mogelijk om écht te luisteren naar de behoeftes van de agent op straat en dat met de collega’s van het productiehuis snel om te zetten in werkbare oplossingen.”

 

Waar ga je werken?

Als Solution Architect werk je binnen de Productlijn Microsoft Server in Driebergen en Rotterdam. Een gemotiveerd team dat bestaat uit circa 50 personen en verantwoordelijk is voor het beheer van Microsoft Server in de breedste zin.

Binnen het gehele team zijn er regelmatig bijeenkomsten zowel binnen als buiten de locaties van de politie waar collega’s elkaar informeren en organisatie- en techniek ontwikkelingen gedeeld worden. Wekelijks overleggen de solution architecten over lopende zaken zodat men op de hoogte blijft van wat er op het vakgebied plaatsvindt en natuurlijk is er maandelijks een bredere teammeeting.

De leiding van de afdeling vindt medewerkersparticipatie erg belangrijk. Zo is er een Medewerkers Participatie Groep (MPG) die contact onderhoudt met iedereen op de ‘werkvloer’ en maandelijks een overleg voert met het Management (MT) van de afdeling.

Thuis werken is mogelijk maar wel onder voorwaarden. Zo verwachten wij van iedereen op de afdeling dat er ongeveer 2 tot 3 dagen op kantoor gewerkt wordt. Dat doen we om onder andere de sociale verbondenheid binnen het team te bewaken. We zijn ten slotte allemaal mensen die behoefte hebben aan sociale contacten, ook op ons werk.

 

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste aanpakker die graag een uitdaging aangaat en daarbij het liefst ongebaande paden plaveit waarbij out-of-the-box denken de gewoonste zaak van de wereld is. Daarnaast werk je graag samen, ben je een echte netwerker en  heb je een klantgerichte houding. Verder heb je ook  ervaring met het werken in multidisciplinaire teams.

Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden. Je bent besluitvaardig en in staat om 2e en 3e lijns vraagstukken op te lossen. Je signaleert preventief en analyseert gemakkelijk afwijkingen op de architectuur voorschriften. Je treedt op als technische vraagbaak voor de afdeling en ondersteunt waar nodig in projecten en technisch beheer.

Omgaan met onzekerheden en onduidelijkheden vormt voor jou geen onoverkomelijke uitdaging en je vindt het dan ook niet erg om fouten te maken en ervoor uit te komen. Sociale omgang met je collega’s is voor jou heel normaal waarbij je feedback durft te geven en te ontvangen op een open, eerlijke en respectvolle manier.

 

Verder heb je :

 • een hbo diploma en ongeveer 5 jaar ervaring in de ICT;
 • brede kennis van en ervaring met Agile-technieken (Scrum; DevOps etc) ;
 • brede kennis van en ervaring met  ITIL gestuurde processen;
 • brede kennis van en ervaring met ICT beheer en de samenhang van Microsoft producten met andere producten binnen de infrastructuur zoals Netwerken, Virtualisatie en Storage;
 • bij voorkeur een certificering op het security-gebied.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen en/of Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.831,- en maximaal € 5.668,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communictaietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek  maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Aanloopschaal 10 kan van toepassing zijn, afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • Meer weten over het werken bij de politie in een IT functie? Kom dan naar onze inhousedag op woensdag 1 februari in Utrecht:  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7015936006155554816?utm_source=share&utm_medium=member_android