Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
17/04/2023
Status:
Open
Apply before:
28/04/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Werken als specialist in de bestuurlijke aanpak bij de Dienst Regionale Recherche betekent dat jij interventies gaat plegen op gelegenheidsstructuren in de georganiseerde criminaliteit. Jij optimaliseert onze bestuurlijke interventies met behulp van intelligence. Kan jij deze twee vakgebieden combineren om zo een constructieve bijdrage te leveren in opsporingsonderzoeken? Lees dan snel verder

 

Wat ga je doen?

Als operationeel specialist beweeg jij je op het raakvlak van bestuurlijke interventies en intelligence. Je onderzoekt niet alleen welke bestuurlijke maatregelen passend zijn, maar zorgt tevens dat de juiste informatie (verrijkt en geduid) voor bestuurlijke interventies beschikbaar komt. Met jouw expertise maak jij complexe informatiestromen inzichtelijk en door jouw deskundigheid neem je criminele gelegenheidsstructuren weg. Denk daarbij aan het identificeren van criminele faciliteerders en het blootleggen van schijnconstructies.

Het team ondersteun je bij complexe informatievragen, want jij bent in staat om alle relevante intelligencesystemen te raadplegen. Daarbij ben je steeds gefocust om de verkregen informatie geschikt te maken voor de diverse bestuurlijke interventiemogelijkheden.

Binnen politie en het Openbaar Ministerie adviseer je in bestuurlijke trajecten en treed je op als intermediair tussen in- en externe partners. Jij zorgt ervoor dat deze hun instrumentarium maximaal effectief kunnen benutten en waar nodig ondersteun je bij het opstellen van bestuurlijke rapportages.

 

Waar ga je werken?

De Dienst Regionale Recherche (DRR) voert probleemgerichte en thematische opsporingsonderzoeken uit en draagt bij aan de aanpak van zware en georganiseerde criminaliteit en incidenten zoals moord en terrorisme die vragen om grootschalige opsporing. Binnen de DRR zijn de bestuurlijk specialisten ondergebracht bij het Team Ondersteuningsdesk van de Specialistische Opsporing. Binnen dit team zijn tevens andere specialisten zoals recherchepsychologen en onderhandelaars werkzaam. Vanuit je expertise begeleid je, net als de zes andere bestuurskundigen, collega's van de basisteams en opsporingsteams bij het inzetten van de bestuurlijke aanpak.

 

Wie ben jij?

Jij bent een zelfstandige, proactieve collega die vraagstukken vanuit de beschikbare intelligence op analytische wijze weet te doorgronden. Daarbij onderscheid je gemakkelijk hoofd- en bijzaken en breng je informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Gekozen oplossingen werk je uit, waarbij je de vertaalslag maakt naar bestuurlijke oplossingen en aanpakken. Je signaleert kansen en je bent alert op trends, ontwikkelingen en jurisprudentie. Je kan daarnaast goed omgaan met professionele ruimte en weet deze vrijheid te benutten om op de juiste momenten je expertise in te zetten.

Het bestuursrechtelijk instrumentarium kun jij in de volle breedte toepassen. Ervaring met de volgende werkterreinen geniet dan ook de voorkeur: facilitators van criminaliteit, intelligence & analyse, vergunningverlening & Wet Bibob.

Verder beschik je over een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van (bestuurs)recht of bestuurskunde.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Utrecht. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein maatschappij & recht.

 

Wat verder belangrijk is

  • Naast een sollicitatiegesprek zal een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.