Type:
Permanent employment
Location:
Groningen
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
01/04/2022
Status:
Open
Apply before:
07/04/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij Team Zeden in Groningen verrijken op digitaal gebied? Kom dan bij ons werken als specialist datatechniek. Ben jij gemotiveerd, weet jij hoofdzaken van bijzaken te scheiden en ben jij in staat om je collega's te coachen in hun ontwikkeling en te stimuleren nieuwe uitdagingen aan te gaan?

 

Wat ga je doen?

Als specialist datatactiek houd jij je bezig met onderzoeken op lokaal, nationaal en internationaal niveau in relatie tot zedendelicten. Het Team Zeden is belast met opsporingsonderzoeken op het gebied van zedendelicten, inclusief kinderporno en kindersekstoerisme. Binnen de zedenonderzoeken neemt de digitale opsporing steeds grotere vormen aan en liggen er hierdoor ook veel opsporingskansen. Je zet jouw vaardigheden in om in opsporingsonderzoeken effectief met grote hoeveelheden data om te gaan. Data uit interne systemen, maar ook data afkomstig van het internet. Je verzamelt, combineert, interpreteert en analyseert actief informatie om zo te komen tot betrouwbaar bewijs. Je kunt dit duidelijk onder woorden brengen en vertalen in begrijpelijke teksten voor onder meer de digitale medewerkers en zedenrechercheurs binnen ons team.

 

Met je kennis van verschillende tools om data te ontsluiten formuleer je scherpe onderzoeksvragen en schrijf je digitale inzet- en analyseplannen voor onderzoeken. Je borgt de kwaliteit en de juridische kaders. Als belangrijke schakel tussen de specialisten op het gebied van tactiek, digitaal en intelligence maak je gebruik van netwerken om kennis te delen en te ontwikkelen. Binnen de sector onderhoud je de verbinding met je vakgenoten en je adviseert de teamleiding. Je krijgt ruimte om dit soort digitale werkzaamheden te ontwikkelen met je collega's binnen het vakgebied.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij Team Zeden van de Dienst Regionale Recherche binnen de Eenheid Noord-Nederland. Het is een team dat zowel in- als extern de samenwerking zoekt. De rechercheurs van het team zijn verantwoordelijk voor onderzoek rondom behandeling zedenmelding binnen de eenheid. Deze onderzoeken zijn vaak gevoelig en complex, veroorzaken niet zelden maatschappelijke onrust en kunnen lang duren. Tijdens de onderzoeken worden medewerkers regelmatig geconfronteerd met strafbaar en soms expliciet beeldmateriaal.

 

Je werkt vanuit de locatie Schweitzerlaan 1 in Groningen.

 

Wie ben jij?

Je kunt abstract en analytisch denken en bent in staat om de vertaalslag te maken van de benodigde gegevens naar de behoeften van een opsporingsteam. Je bent nieuwsgierig, denkt buiten de gebaande paden en stelt je hierin proactief op. De mogelijkheden die beschikbare data-/software bieden kun je begrijpen, analyseren en uitleren. Daarnaast heb je kennis over en ervaring met onder andere het gebied van interceptie, telecomanalyse. Onderzoek op open bronnen is je ook niet vreemd.

 

Natuurlijk ben je leergierig en bereid om opleidingen te volgen om je kennis op peil te houden. Je draagt bij aan het samenspel binnen een team op zowel persoonsniveau als inhoud, met oog voor ieders rol. Eigen gedachten weet je vlot en duidelijk onder woorden te brengen en je kunt heldere en begrijpelijke teksten schrijven. Je zoekt de samenwerking en het overleg met collega's binnen en buiten de Eenheid Noord-Nederland.

 

Daarnaast beschik je over:

  • een hbo-diploma;
  • affiniteit met digitale uitdagingen binnen de opsporing;
  • bij voorkeur ervaring in de opsporing.

Wat wij bieden

De standplaats is Groningen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P en mogelijk een vakinhoudelijk assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt