Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
12/05/2022
Status:
Open
Apply before:
22/05/2022
Hours p/wk:
40

Description:

De directie de Directie Veiligheid, Crisiscoördinatie en Informatiebeveiliging (VCI), – cluster integriteit, team veilige werkomgeving is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode september 2022 t/m februari 2023.

 

Het team sociaal veilige werkomgeving valt onder de directe verantwoordelijkheid van de integriteitscoördinator en maakt onderdeel uit van de Directie Veiligheid, Crisiscoördinatie en Integriteit (hierna VCI). Het team bestaat momenteel uit twee coördinatoren veilige werkomgeving, een deeltijd beschikbare beleidsmedewerker en een stagiair. Het team werkt nauw samen met andere collega’s in de organisatie die werken aan de culturele veranderagenda waar het gaat om integriteit, diversiteit en inclusie en diversity of thought. Het is dus een klein, hecht team waarin practicing what we preach voorop staat als het gaat om het bieden van een sociaal veilige werkomgeving voor elkaar en de collega’s waarmee wordt samengewerkt.Stage bij de Directie Veiligheid, Crisiscoordinatie en Integriteit (VCI), – cluster integriteit, team veilige werkomgeving.

 

Als stagiair zal je meedraaien als teamlid. Je denkt met ons mee over de wijze waarop we sociale veiligheid binnen de organisatie het beste kunnen waarborgen en versterken, zowel voor de collega’s op het departement maar ook voor onze collega’s op onze posten in het buitenland. Je sluit aan bij relevante overleggen en krijgt concrete verantwoordelijkheden voor wat betreft de organisatie van trainingen, evenementen en/of de vormgeving van beleid. Daarnaast formuleren we samen met jou een stageopdracht waar je tijdens de stage aan werkt. Het takenpakket is breed en gevarieerd, met ruimte voor initiatief en nieuwe ideeën.

 

Achtergrond inzet op sociale veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich tot doel gesteld om een inclusievere en meer diverse organisatie te worden waarbinnen alle medewerkers in een veilige werkomgeving met plezier hun werk kunnen doen. Dat dient niet alleen het belang van de medewerkers, maar ook het bredere organisatiebelang omdat in dergelijke context medewerkers het best inzetbaar zijn. De verandering van organisatiecultuur die hiervoor nodig is neemt tijd in beslag en moet uiteindelijk ook door alle medewerkers in de organisatie gedragen worden. Niettemin zijn er, om de vormgeving van dit veranderingsproces te versnellen, ook specifieke medewerkers aangesteld.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een stagiair die affiniteit heeft met en/of kennis heeft van het concept van verandermanagement, idealiter met een concrete achtergrond op dit vlak. Een interesse in buitenlands beleid is een pluspunt maar geen absolute must;

Je bent enthousiast, proactief en sociaal ingesteld. We zoeken een teamplayer die met ons de theorie van een sociaal veilige werkomgeving ook dagelijks in de praktijk kan en wil brengen. We leren daarbij graag van jou en bieden je op onze beurt ook graag een leerervaring. Het welslagen van jouw stage is voor ons ook een maatstaf van ons eigen succes;

Je bent zelfstandig, ?exibel en hebt een actieve werkhouding; je kan goed samenwerken en beschikt over brede interesses;

We zijn nieuwsgierig naar kandidaten die hun eigen geluid durven te laten horen en die diversiteit met zich meebrengen in de breedste betekenis van dat woord. Heb je interesse in werken voor het ministerie maar twijfel je of je wel in onze organisatie past? Juist dan komen we graag met je in gesprek!

 

Arbeids­voorwaarden

  • Dienst­verband: Meeloopstage
  • Maximaal aantal uren per week: 40

Bijzonderheden

  • Wij vragen je te solliciteren via de button ‘direct solliciteren’.
  • De selectieprocedure omvat de briefselectie en een selectiegesprek. De selectiegesprekken vinden plaats eind mei/juni 2022.

Wat bieden wij
Je maakt volwaardig deel uit van het team. Je draait mee met de afdeling en bent aanwezig bij de reguliere overleggen. Afhankelijk van je eigen interesse en profiel en de behoefte binnen het team zal worden gekeken naar je exacte takenpakket.

Je krijgt goed inzicht in de organisatiecultuur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en krijgt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de cultuurverandering waar de organisatie momenteel op inzet. Aan het begin van de stage formuleren we samen een leeropdracht die we regelmatig bespreken. Zo werk je naast de inhoudelijke werkzaamheden ook aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

We streven er bovenal naar je een sociaal veilige werkomgeving te bieden waarin we je kunnen ondersteunen om het beste in jezelf te ontdekken en dat vervolgens ook in te zetten.

 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt overigens ook een breed scala aan lezingen die vaak ook voor stagiairs toegankelijk zijn. Afhankelijk van je eigen interesses kijken we naar leerzame activiteiten, zodat je alle ruimte krijgt om kennis te maken met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksoverheid. Tevens is er een actief netwerk van stagiairs binnen het ministerie dat regelmatig gezellige en leerzame activiteiten organiseert.

Leeropdracht
Deze zal in overleg met de stagiair worden geformuleerd.

COVID-19
Momenteel werken alle rijksambtenaren i.v.m. de covid-19 pandemie gedeeltelijk thuis. Het is lastig te voorspellen wat de situatie zal zijn bij aanvang van de stage, maar het is goed om er rekening mee te houden dat je gedeeltelijk vanuit huis zal moeten werken. Daarbij word je uiteraard intensief begeleid door collega’s en is er veelvuldig contact.

DIVERSITEIT en INCLUSIE
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, functiebeperking, kennis en competenties.