Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
01/09/2023
Status:
Open
Apply before:
30/08/2024
Hours p/wk:
39
More information

Description:

Arnold & Siedsma is specialist in juridische bescherming van intellectuele eigendom. Van het vastleggen van octrooien tot en met de registratie en bescherming van merken, modellen en andere rechten. Als stagiair loop je stage op het kantoor te Amsterdam, waar het team van advocaten is gevestigd.

 

Wij hebben voor de periode vanaf november 2023 stageplekken beschikbaar. Wil jij je verdiepen in het Intellectueel Eigendomsrecht en wil je dit in de praktijk meemaken, dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.

 

Wat ga je doen?
Als student stagiair werk je samen met de advocaten en ben je betrokken bij de lopende zaken. Je stelt notities op, doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek, assisteert bij het voorbereiden van zittingen en woont besprekingen en zittingen bij. Ons werk bestrijkt het hele IP-spectrum (octrooien, merken, modellen, etc.) en er wordt nauw samengewerkt met de octrooi- en merkengemachtigden.

 

Wie zoeken wij?
Wij zoeken enthousiaste en gedreven student in de laatste fase van zijn/haar studie, met een bijzondere interesse op het gebied van IP-recht.

 

Wat bieden wij?
De unieke kans om leerzame werkervaring op te doen binnen een internationaal kantoor van advocaten, merken-, modellen, en octrooigemachtigden. Van registratie tot handhaving, van de aanvraag van een octrooi voor de nieuwste techniek tot de bescherming van wereldwijd bekende merken; bij Arnold & Siedsma krijg je een kijkje in deze dynamische wereld.

 

Je komt te werken binnen onze sectie Advocatuur; deze sectie bestaat uit een team van vijf hoogopgeleide en gedreven professionals.

 

Daarnaast:

  • fulltime werkweek (38,75 uur, verdeeld over 5 dagen)
  • vaste stagevergoeding per maand;
  • vaste standplaats kantoor Amsterdam;
  • reiskostenvergoeding (alleen van toepassing in de periode dat het recht op een studentenreisproduct vervalt);
  • stageperiode van maximaal 2 maanden aaneengesloten (korter is ook in overleg mogelijk).

Wie zijn wij?
Arnold & Siedsma is afhankelijk van briljante ideeën; niet alleen de vernieuwende ideeën die geoctrooieerd kunnen worden, maar óók de goede ideeën van onze eigen mensen.

 

Arnold & Siedsma bestaat dit jaar 103 jaar en daar zijn wij trots op. De organisatie is uitgegroeid tot één van de grootste full service dienstverleners op het gebied van intellectueel eigendom.

 

Bij onze 11 vestigingen in Nederland, België en Duitsland, werken circa 160 medewerkers en er bestaat een gezonde groei-ambitie.

 

Onze octrooigemachtigden, merken- en modellengemachtigden en advocaten houden zich dagelijks bezig met het beschermen en handhaven van intellectueel eigendom. Hierbij laten ze zich in de praktijk graag administratief ondersteunen door bekwame en leergierige vakmensen. Dit resulteert in een bedrijfscultuur die gekenmerkt wordt door een hoge mate van vakmanschap en professionaliteit in combinatie met een werksfeer die zich richt op kennisoverdracht en samenwerking.

 

Smart brains join us
Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij Arnold & Siedsma in Amsterdam? Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR via 070-3654833.