Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
09/07/2021
Status:
Open
Apply before:
15/07/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Functieomschrijving 

Terrorismebestrijding, crisisbeheersing, cybersecurity of statelijke dreigingen. Als stagiair communicatie draag jij vanuit Den Haag bij aan doeltreffende communicatie over deze en andere uitdagende thema’s. Saai is je stage bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid dus nooit! Elke dag leer jij weer iets nieuws, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een veilig en stabiel Nederland.

 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vervult een centrale rol op het gebied van de nationale veiligheid in Nederland. De communicatieafdeling van de NCTV is ondergebracht bij het Nationaal Crisis Centrum: hét knooppunt van de Rijksoverheid tijdens crisissituaties. Bij crisissituaties vormt de communicatieafdeling de basisbezetting van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie, en we bereiden ons daar altijd op voor. Daarnaast bieden we communicatieadvies en -ondersteuning op alle inhoudelijke onderwerpen van de organisatie, zoals de presentatie van dreigingsbeelden op het gebied van terrorisme of cybersecurity.

 

Je draait actief mee met je collega’s bij de afdeling Communicatie. Afhankelijk van je ervaring en interesse kun je jezelf ontwikkelen in beleidscommunicatie, diverse disciplines binnen organisatie- en interne communicatie, en risico- en crisiscommunicatie. Belangrijke actuele aandachtsgebieden zijn de (door)ontwikkeling van social media, beeldgebruik, onderzoek en online analyse. Jouw precieze takenpakket stemmen we af op jouw talenten, interesses en ontwikkelbehoeften.

Tijdens je stage word je begeleid door een collega die je wegwijs maakt binnen de organisatie, je meeneemt in de communicatie-uitdagingen van de NCTV, je ondersteunt bij het ontwikkelen van je professionele vaardigheden en een luisterend oor biedt. Al kun je hiervoor uiteraard ook terecht bij een van jouw circa twintig andere communicatiecollega’s. Tegelijkertijd krijg je veel ruimte om zelf met initiatieven te komen en zelfstandig mee te werken. En die ruimte benut je ook graag.

 

Naast een meeloopstage is eventueel een (combinatie met een) onderzoeksstage een optie, mits je onderzoek goed aansluit bij actuele vraagstukken binnen de organisatie.

Het team Communicatie van het Nationaal Cyber Security Centrum is ondergebracht bij de afdeling Communicatie van de NCTV. Heb je affiniteit met digitale veiligheid? Dan kun je mogelijk jouw stage bij die organisatie uitvoeren.

 

Functie-eisen

  • Je bent een derde- of vierdejaars mbo-, hbo- of wo-student op het gebied van media of communicatie(wetenschappen), of je volgt een studie in de richting van politicologie, internationale betrekkingen of securitystudies, waarbij je een sterke interesse in communicatie hebt.
  • Je bent voor minimaal drie maanden (aaneengesloten) en maximaal twaalf maanden fulltime beschikbaar.
  • Je hebt interesse in politiek-bestuurlijke en complexe omgevingen.
  • Je hebt affiniteit met verschillende vormen van communicatie, zoals omschreven in de functieomschrijving.
  • Je bent enthousiast en wilt graag blijven leren.
  • Je schakelt snel en makkelijk, en bent creatief.
  • Je kunt de theorie in praktijk brengen; een doener die denkt.

Bijzonderheden

  • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. De stage kan pas starten als het onderzoek is afgerond, dus dit kan van invloed zijn op je start- en einddatum.
  • Het precieze pakket aan taken en onderwerpen voor de stage stemmen we af op jouw kennis en talenten, dus vertel in je sollicitatie vooral waar je goed in bent en enthousiast van wordt.