Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
27/07/2017
Status:
Open
Apply before:
11/08/2017
Hours p/wk:
40

Description:

Considerati is op zoek naar een student met aantoonbare affiniteit voor privacy en databeschermingsrecht voor een full-time student-stage van 2 maanden per september 2017.

Considerati is het juridisch en public affairs adviesbureau voor de digitale wereld. Organisaties vernieuwen continu door inzet van nieuwe technologie en slimmer gebruik van data. Considerati helpt technologie- en datagedreven organisaties om hun doelen binnen de kaders van de wet en met maatschappelijk draagvlak te realiseren bij vraagstukken waar wetgeving en publieke opinie nog volop in ontwikkeling zijn.

 

Het juridische team van Considerati adviseert en ondersteunt toonaangevende en beursgenoteerde bedrijven bij het zorgvuldig inrichten van hun dataprocessen en realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen. Ook ondersteunen het juridische team nationale en lokale overheden bij vraagstukken waar beleidsdoelen de bestaande wettelijke kaders raken of wettelijke kaders nog in ontwikkeling zijn.

 

Met klanten variërend van internationale commerciële en innovatieve bedrijven tot (decentrale) overheidsorganen en rechtshandhavers, is een stageperiode bij Considerati de uitgelezen manier om praktijkkennis op te doen op het gebied van privacy, databescherming en cybercrime.

 

Tijdens je stage word je begeleid door een adviseur en halverwege je stage vindt er een tussentijdse evaluatie plaats om eventuele aandachtspunten te bespreken.

 

Werkzaamheden

Als stagiair(e) draai je 2 maanden mee met het gehele team van Considerati. Bij de werkzaamheden zullen wij zoveel mogelijk rekening houden met jouw interesses en specialismen, zodat je stageperiode zo leuk en leerzaam mogelijk wordt.

Een stagiair(e) voert o.a. de volgende werkzaamheden uit bij Considerati:

  • Assisteren in onderzoeken;
  • Formuleren van antwoorden op juridische vragen;
  • Ondersteunen tijdens adviestrajecten en projecten;
  • Het schrijven van blogs voor onze website

Considerati biedt een marktconforme stagevergoeding, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de stage. Considerati is gevestigd aan De Boelelaan 7 in Amsterdam op loopafstand van station Amsterdam RAI. 

 

Interesse?

Ben jij een HBO- of WO student in de afrondende fase van je studie en bezit je over een gezonde dosis analytisch vermogen? Mail uiterlijk 11 augustus 2017 je CV met begeleidende motivatiebrief, cijferlijst, eventuele stagebeoordelingen en beschikbaarheid naar Iris Tasevski via talent@considerati.com. De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 14 en 18 augustus.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.