Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
08/05/2023
Status:
Open
Apply before:
21/05/2023
Hours p/wk:
36

Description:

De Afdeling Analyse en Onderzoek (A&O) zoekt een verbindende teamleider Analyse die zorgt dat de analisten hun werk nóg beter kunnen uitvoeren. Kun jij duidelijk maken in welke richting wij moeten ontwikkelen? En ben jij de verbindende aanjager die te allen tijden het hoofd koel houdt? Kom ons dan versterken!

 

Wat ga je doen?

Als teamleider ben je lid van het managementteam van de Afdeling Analyse & Onderzoek en Business Intelligence en Kwaliteit (A&O-BI&K). De afdeling is verantwoordelijk voor strategische veiligheidsproducten op wetenschappelijk niveau, maar ook voor het opstellen van analyseproducten, zoals zaaks- en veiligheidsanalyses. Je bent samen met je mede MT-leden verantwoordelijk voor de personeelszorg, de doorontwikkeling van de afdeling en het uitdragen van de visie van de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO) en A&O en BI&K in het bijzonder.

Voor de doorontwikkeling van A&O richt je je op de inhoud, het proces en de landelijke afstemming met A&O-afdelingen van andere eenheden. Ook houd je je bezig met het stroomlijnen van werkprocessen, zodat de schaarse analyse- en onderzoekscapaciteit goed tot zijn recht komt en A&O een bijdrage levert aan de intelligencepositie van de DLIO op prioritaire thema's. Daarnaast ben je bezig met vraagstukken over de capaciteitsinzet, prioritering en beoordeling van de analyse- en onderzoeksverzoeken eenheidsbreed. Ook stuur je op de kwaliteit, intake en voortgang van de producten.

Namens de teamchef houd je je bezig met de resultaat- en ontwikkelingscyclus. Je bewaakt de voortgang van individuele werkafspraken en je voert gesprekken over de kwalitatief en kwantitatief geleverde prestaties van medewerkers. Je daagt medewerkers uit zich verder te ontwikkelen en draagt zorg voor inzet van medewerkers op basis van hun talenten. Ook organiseer je randvoorwaarden zodat medewerkers hun werk optimaal kunnen uitvoeren (tooling, opleidingen etc.). Daarnaast registreer, monitor en verwerk je personeelsaangelegenheden in de daarvoor bedoelde bedrijfssystemen. Je zoekt de verbinding met analisten, onderzoekers en met externen (afnemers). Verder positioneer je de afdeling landelijk en vertegenwoordig je de afdeling op verschillende relevante (interne en externe) platforms en tijdens overlegstructuren.

 

Waar ga je werken?

Je komt bij de Landelijke Eenheid (LE) te werken binnen de Afdeling Analyse en Onderzoek. Deze afdeling is onderdeel van de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO). Analisten werken gedeconcentreerd bij informatieknooppunten van een dienst of binnen de opsporing van de Dienst Infrastructuur of Dienst Landelijke Recherche. Analisten binnen A&O zijn in principe binnen de hele eenheid flexibel inzetbaar. De DLIO is een operationele dienst, fungeert als één dienst en werkt vanuit één informatiepositie. Vanuit onze taken voor de LE en de taken op nationaal niveau zorgen wij gevraagd en ongevraagd voor actueel overzicht, inzicht en vooruitzicht. Zo dragen wij bij aan de veiligheid.

De Landelijke Eenheid bevindt zich op dit moment in een fase van transitie. Van jou wordt verwacht dat je hieraan een positieve bijdrage levert.

 

Wie ben jij?

Je moet snel kunnen schakelen tussen de verschillende aandachtsgebieden zoals personeelszorg, inhoudelijke thema's en diverse gesprekspartners. Daarbij bezit je een grote mate van organisatiesensitiviteit. Je bent in staat om constructieve gesprekken te voeren en je bent een volwaardig sparringpartner met betrekking tot het toepassen en (door)ontwikkelen van analyse- en onderzoeksmethodieken. In jouw contact met de medewerkers staat het geven van professionele ruimte en vertrouwen voorop. Je bent verbindend en actie- en resultaatgericht, neemt zelf initiatief en denkt in creatieve mogelijkheden. Actualiteiten op intelligence-gebied, in de samenleving en kansen van de 'technologie push' weet jij te vertalen naar de praktijk. Je bent in staat om in een vroegtijdig stadium mogelijke problemen of kritische situaties te herkennen en hierin naar het belang van de afdeling snel te handelen.

Voor deze functie is het belangrijk dat je energie krijgt van en wil meewerken aan de veranderingen binnen onze eenheid en afdeling. Hierin pak je van nature een trekkersrol.

Verder vragen wij:

 • hbo werk- en denkniveau*;
 • uitgebreide ervaring in het analysevak;
 • bij voorkeur ervaring met het maken van analyses en met diverse (analyse) tools;
 • ervaring met organisatorische coördinatie;
 • dat je flexibel inzetbaar bent en bereid om piket te draaien.

Wat wij bieden

De standplaats is Zoetermeer. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek en mogelijk een vakinhoudelijk assessment maken onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.