Keywords:
Digital Intrusion
Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
04/07/2018
Status:
Open
Apply before:
27/07/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij de topper van ons nieuwe team?

 

Kan jij net zo makkelijk overweg met geeks en nerds als met managers en juristen? Ben jij de bron van rust en objectiviteit in het heetst van de strijd? Weet jij het verschil tussen een DDOS-aanval en een arp-scan? En weet jij een team zo te motiveren en te begeleiden dat ze gezamenlijk meer kunnen bereiken dan ieder voor zich? Dan ben jij de teamleider die wij zoeken voor ons Digital Intrusion Team.

 

Wat ga je doen?

Door encryptie en anonimiseringstechnieken zijn criminelen steeds ongrijpbaarder. Waar je vroeger nog kon tappen op een telefoonlijn, is nu nog maar weinig communicatie te onderscheppen. Daardoor missen politie en het Openbaar Ministerie essentiële informatie in onderzoeken naar vaak zeer ernstige feiten. Met de wet computercriminaliteit III (CCIII) wint de opsporing terrein terug op criminelen. Eén van de belangrijkste wijzigingen in de wet, is dat de politie op afstand mag gaan binnendringen in de computersystemen en devices van verdachten. Er is maar één centraal opsporingsteam in Nederland dat het binnendringen mag gaan uitvoeren voor de tactische rechercheteams die om deze inzet vragen en dat is het speciaal daarvoor opgerichte DIGIT.

 

Binnen DIGIT werken experts van de politie, Koninklijke Marechaussee en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. DIGIT mag doen wat voor anderen verboden is. Als teamleider zet jij je kennis en vaardigheden in om de wereld een stukje veiliger te maken. Jij bent verantwoordelijk voor het vertalen van beleid/visie naar de operationele praktijk. Je hebt een trekkersrol in de doorontwikkeling van DIGIT, met een oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen en de daarbij behorende veiligheidsvraagstukken.

 

Als teamleider:

 • ben je eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek, de voorbereiding en de daadwerkelijke uitvoering van de inzet;
 • geef je operationele sturing aan DIGIT en zorg je dat de (werk)processen worden geïmplementeerd;
 • stuur je op professionalisering van DIGIT en monitor je wijzigingen in het groepsproces of in de individuele ontwikkeling van medewerkers;
 • begeleid je de implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving voor DIGIT;
 • begeleid je de transitie van DIGIT naar de lijnorganisatie;
 • ben je het gezicht van DIGIT en vertegenwoordig je DIGIT zowel binnen als buiten de politie;
 • stem je af met de overige relevante teamleiders en ben je aanspreekpunt voor de tactische opsporingsteams in het land en voor het Openbaar Ministerie;
 • ondersteun je en draai je mee in multidisciplinaire scrumteams.

DIGIT zal in de nabije toekomst 24/7 beschikbaar zijn. Daarop vooruitlopend kan een piketregeling al onderdeel zijn van je functie.

 

Waar ga je werken?

De Afdeling Technologie, Ontwikkeling & Expertise (ATOE) onderzoekt en ontwikkelt nieuwe technologie voor de politie en levert technische ondersteuning bij het bestrijden van zware en georganiseerde criminaliteit. Ons werkveld bestrijkt de gehele operationele technologieontwikkeling van de operatie: van de eerste technologische verkenningen tot aan concrete ondersteuning van politieoperaties.

 

In het Digital Intrusion Team werken specialisten die, binnen de grenzen van de wet, heimelijk en op afstand binnendringen in computersystemen van een verdachte. Zij maken hierbij gebruik van een specialistische goed beveiligde infrastructuur en specifieke, bij voorkeur gekeurde, software om te kunnen voldoen aan de eisen die de wetgever stelt. Het team werkt op aanvraag van opsporingsteams in binnen- en buitenland en is onderdeel van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen.

 

De hackbevoegdheid mag alleen bij verdachten van een ernstig strafbaar feit en als laatste redmiddel in een zaak worden ingezet. Het binnendringen zelf is chirurgisch precisiewerk op puur en alleen de computersystemen en devices van de verdachte. Alle handelingen die het team uitvoert, worden gelogd. En van alle gevonden data, komt alleen informatie die binnen het bevel van de rechter-commissaris valt, beschikbaar voor het tactische team. Zo wordt de privacy van de verdachte én van de omgeving zo veel mogelijk gewaarborgd, terwijl we als opsporend Nederland blijven bijdragen aan een veiligere samenleving.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken een energieke collega die goed is in verbinden. Je zit veel in overleg en je spreekt met collega’s op verschillende niveaus. Als teamleider ben je aanspreekpunt voor in- en externe partijen. Je handelt en communiceert tactvol, maar je brengt wel een gezonde dosis humor met je mee. Je volgt en analyseert trends en ontwikkelingen op het gebied van heimelijk binnendringen en weet deze helder te vertalen naar de praktijk. Je kan goed communiceren en denkt vooral in mogelijkheden, ook als het tegenzit. Je bent in staat om op basis van natuurlijk overwicht te coachen in de uitvoering van onderzoeken. Je hebt een vrije rol in de opbouw van DIGIT, dus je moet ervan houden om je eigen ruimte te pakken.

Verder beschik je over:

 • een hbo-diploma;
 • ervaring in de (heimelijke) opsporing;
 • een breed netwerk binnen het specialistische en digitale werkveld zowel binnen de politie als bij de bijzondere opsporingsdiensten;
 • een goede basiskennis van methoden en technieken om heimelijk in geautomatiseerde werken te kunnen binnendringen.

Wat wij bieden

Je komt te werken in Driebergen-Rijsenburg. Je krijgt een vaste aanstelling voor 36 uur per week, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Wij bieden een dynamische werkomgeving met veel technische uitdagingen.  Zo nodig volg je voor de benodigde opsporingsbevoegdheid en -vaardigheden een interne opleiding

Wij zoeken 1 nieuwe collega. 

 

Omdat wij goede mensen belangrijk vinden, investeren we graag samen met jou in je toekomst. Wij bieden je zeer goede mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. We bieden een sociale en saamhorige bedrijfscultuur waarin teamresultaten voorop staan. 

Verder profiteer je onder andere van:

 • bruto maandsalaris van minimaal € 3.245,- en maximaal € 4.845,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C, werkterrein digitale expertise.

 

Interesse?

Bel of mail Rogier Rijpkema van het programma Computercriminaliteit III (06 - 50 50 64 81, rogier.rijpkema@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de selectieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 27 juli 2018 via de sollicitatiebutton op deze website.

 

Wat verder belangrijk is

 • Afscherming en geheimhouding zijn randvoorwaarden voor succesvol opereren van DIGIT.
 • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kan de opsporingsexperience #crimediggers aan de orde komen, het uitspelen is niet noodzakelijk.
 • Zonder IT’ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over data science, legaal hacken, cybersecurity en meer op http://it.kombijdepolitie.nl.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.