Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
17/08/2021
Status:
Open
Apply before:
25/08/2021
Hours p/wk:
36

Team Dreigingsmanagement van de politie werkt samen met ketenpartners zoals gemeentes en GGZ aan de veiligheid door een bijzondere aanpak van (potentiële) dreigingen. Deze methode van dreigingsmanagement legt de nadruk op het ‘kijken naar de dreiger in plaats van naar de dreiging’. Als teamleider van Team Dreigingsmanagement geef je sturing aan een multidisciplinair gespecialiseerd team dat zich richt op potentieel gewelddadige eenlingen. Spreekt deze uitdaging jou aan?

 

Wat ga je doen?

Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een doeltreffend dreigingsmanagement waarbij de dreigingsinformatie betrekking heeft op eenlingen die een (potentiële) dreiging vormen voor ontwrichtende incidenten bij nationale evenementen en/of gericht op personen, objecten of diensten binnen het Rijksdomein. Jij stuurt het Team Dreigingsmanagement aan en zorgt voor de interne bedrijfsvoering. Ook beoordeel je de professionaliteit van medewerkers en maak je individuele werkafspraken.

 

Concreet betekent dit dat je:

  • zorgt voor vloeiende werkprocessen en een optimale samenwerking met onze ketenpartners, zoals de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en de informatieorganisatie;
  • stuurt op de professionalisering van het team en de medewerkers;
  • zorgt dat nieuwe inbreng, ideeën, processen, technieken en werkwijzen in het team worden geborgd;
  • deel uitmaakt van het managementteam van het Informatieknooppunt Bewaken & Beveiligen en het team vertegenwoordigt in diverse overleggen;
  • de teamchef adviseert over de toepassing van werkwijzen, teamprocedures, instrumenten en methoden & technieken.

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij Team Dreigingsmanagement (TDM) van het Informatieknooppunt Bewaken & Beveiligen. Het team kenmerk zich door een unieke samenstelling van politie en professionals uit de psychiatrie. Samen proberen wij de veiligheid in de samenleving te bevorderen door de dreiging en het risico op een potentieel incident te reduceren of beheersbaar te maken door middel van een persoonsgerichte aanpak (zorg en repressie). Daarvoor onderhoudt TDM een actief netwerk met uiteenlopende ketenpartners in het hele land, zoals gemeentes, zorg- en veiligheidshuizen, regionale eenheden, NCTV, GGZ instellingen en defensie.

TDM is een zeer divers samengesteld team, bestaande uit casemanagers, intelligence-collega’s, recherchepsychologen, een psychiater, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een GZ-psycholoog/orthopedagoog. Kenmerkend voor het team is collegialiteit, hard werken, maar ook genieten en lachen. Het is een team dat vooruit wil; stilstaan betekent achteruitgang.

 

Wie ben jij?

Onze ideale teamleider maakt gemakkelijk verbinding met collega’s en is een uitstekende coach. Je kunt de rol van TDM binnen complexe processen overzien en goed inschatten, ook als die zich uitstrekken tot buiten de politie. Je bent vooruitstrevend en bekwaam in het tot stand brengen en handhaven van doeltreffende netwerken. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en je kunt visie goed vertalen naar de werkvloer. Vraagstukken en activiteiten plaats je in een bredere context, je toont initiatief en denkt in creatieve mogelijkheden. Zelfreflectie is voor jou vanzelfsprekend en je beschikt over zeer goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Verder heb je een hbo-diploma en ervaring met het aansturen van mensen.

 

Wat wij bieden

De standplaats is ‘s-Gravenhage. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan. waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.547,- en maximaal € 5.296,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.