Van het kraken van versleuteld telefoonverkeer van criminelen en DNA-onderzoek in een geruchtmakende moordzaak, tot het onderzoeken van wapens en munitie die gevonden zijn op een plaats delict: het werk van het Nederlands Forensisch Instituut doet ertoe en heeft maatschappelijke impact. Als interim-teamleider Forensisch Biometrische Sporen ben jij het toegankelijke aanspreekpunt voor het hele team en houd je de huidige organisatiestructuur tegen het licht. Zo draag je bij aan een veiliger Nederland voor iedereen.
Samen met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) werkt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aan het oplossen van misdrijven en het bestrijden van zware criminaliteit. Jij geeft leiding aan het team Forensisch Biometrische Sporen, onderdeel van de divisie Digitale en Biometrische Sporen, dat forensisch onderzoek doet naar biometrische kenmerken van daders. Voorbeelden zijn vingersporen, spraak en lengtemetingen in beelden. De politie, het OM en de Rechtspraak gebruiken de resultaten van deze onderzoeken voor de opsporing en vervolging.
Jij bent een collegiale, stimulerende en communicatieve teamleider die fungeert als toegankelijk aanspreekpunt voor het hele team. Als teamleider maak je deel uit van het managementteam van de divisie waarin de portefeuilles over de leden verdeeld zijn. Daarnaast kun je samenwerken met inhoudelijk georiënteerde onderzoekers, stel jij je besluitvaardig op als dat nodig is en heb je gevoel voor de forensische context waarbinnen het team werkt.
Momenteel bestaat het team uit meerdere disciplines die onderling van elkaar verschillen. Het NFI wil graag in kaart brengen of de huidige organisatiestructuur voldoende faciliterend werkt bij de uitvoering van het forensisch onderzoek en voldoende gelegenheid biedt tot samenwerking met andere NFI-disciplines en ketenpartners. Jij kunt de onderzoekers betrekken bij het in kaart brengen van de optimale organisatiestructuur en een eerlijk advies uitbrengen over de positionering van het team. Zowel bij deze verkenning als bij het dagelijks teamleiderschap heb je contact met ketenpartners. Daarnaast heb je oog voor nieuwe ontwikkelingen, binnen én buiten het NFI.
Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.