Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
30/07/2021
Status:
Open
Apply before:
23/08/2021
Hours p/wk:
38

Description:

Wat ga je doen?

Betrouwbare en efficiënte energievoorziening, daar sta jij voor als technicus hoogspanning. Samen met je collega’s van het Energiedistributiebedrijf. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de gereedheid van de eenheden van het Commando Zeestrijdkrachten in Den Helder. En indirect aan vrede en veiligheid wereldwijd.

 

Je begeleidt uitbestedingsactiviteiten. Dat wil zeggen dat je veiligheidsinstructies geeft aan aannemers en toezicht houdt op de werkzaamheden die zij uitvoeren. De nadruk ligt op de veiligheid, kwaliteit en planning. Eventueel geef je aan wat er verbeterd moet worden aan het werk.

 

Zelf voer je beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit aan de installaties van het Energiedistributiebedrijf (EDB). Je bent er verantwoordelijk voor dat de werkzaamheden voldoen aan de wetgeving en de normen voor bedrijfsvoering van elektrische installaties. Dat geldt voor alle installaties die het EDB beheert. Je verricht de onderhoudswerkzaamheden, legt de resultaten vast en stelt rapporten op.

 

Verder sluit je schepen en tijdelijke installaties aan en behandel je assistentieaanvragen. In overleg met de scheepsbemanning bereid je de aansluiting op veilige wijze voor en assisteer je bij de totstandbrenging en inbedrijfname.

 

Je draait ook mee in het rooster voor ploegen- en consignatiedienst. Bij afwezigheid van de operator van KWS verricht je dan al zijn of haar taken. Andere onderdelen van deze diensten zijn het buiten werktijd veiligstellen van de installaties van het EDB, het verhelpen van storingen daaraan, en het aansluiten van schepen.

 

Wie zoeken we

  • Je hebt vaktechnische en praktische kennis van elektrische en werktuigkundige energietechniek, besturings- en automatiseringssystemen en netwerken.
  • Je hebt inzicht in relevante delen van de wet- en regelgeving op het gebied van arbo en milieu.
  • Je kunt bij uitbesteding veiligheidsinstructies geven aan aannemers en toezichthouden op hun werk met het oog op veiligheidsaspecten, kwaliteit en planning.
  • Je kunt rapporten opstellen.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

 

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

 

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

 

De afdeling Commando Zeestrijdkrachten, Energiedistributiebedrijf

De werkzaamheden worden verricht binnen het Energiedistributiebedrijf (EDB) bij de Afdeling Maritieme Ondersteuning van de Directie Materiële Instandhouding bij het Commando Zeestrijdkrachten. Het EDB heeft tot doel om zoveel mogelijk betrouwbare, efficiënte en ongestoorde energielevering te realiseren ten behoeve van de gehele marinebasis Den Helder en het Maritiem Vliegkamp De Kooy. Daarnaast zorgt het EDB  voor adequate energielevering tegen zo laag mogelijke kosten bij wijzigingen in de energiebehoefte en/of aanpassingen of nieuwbouw van infrastructuur. Tenslotte voorziet het EDB alle vestingen van het Ministerie van Defensie in Nederland van energie door zorg te dragen voor juist gedimensioneerde contracten. De hoofdvestigingsplaats van het EDB is Den Helder.

 

Bijzonderheden

Deze vacature valt onder elektrotechniek bij de Directie Materiële Instandhouding.