Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
23/08/2021
Status:
Open
Apply before:
19/09/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Met content specialisatie
Wil je met jouw creativiteit en hands-on mentaliteit als communicatieadviseur een bijdrage leveren aan de veiligheid van onze digitaliserende samenleving? Weet jij als geen ander hoe je onze activiteiten en resultaten op een aansprekende manier beter zichtbaar kunt maken en ben je een kei in content creatie? Dan is deze dynamische en uitdagende functie in een professioneel en leuk team echt iets voor jou! 

ONZE ORGANISATIE
HSD is een nationaal veiligheidscluster waaraan zo’n 300 organisaties zijn verbonden. We werken aan een veiligere wereld, meer bedrijvigheid en meer banen. Binnen het cluster ontwikkelen bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen innovatieve veiligheidsoplossingen. Zij delen kennis en vraagstukken op het gebied van cybersecurity, slimme veilige steden en kunstmatige intelligentie. De HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag, is het kloppend hart.

Het veiligheidscluster wordt aangejaagd en ondersteund door HSD Office. Als onafhankelijke partij stimuleren we kennisdeling en verbinden bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Gezamenlijk zetten we innovatieprogramma’s op en leveren we een bijdrage aan het oplossen van het tekort aan (cyber)security talenten op de arbeidsmarkt. Daarnaast bouwt HSD Office nationale en internationale kennis- en handelsbruggen en bieden we partners toegang tot financiering en kapitaal. Kortom, we werken aan de toegang tot kennis, innovatie, (internationale) markt, talent en financiering & kapitaal. Lees hier meer over wie we zijn en wat we doen.

Per direct zijn wij op zoek naar een (junior) communicatieadviseur die helpt (meer) zichtbaarheid te geven aan onze activiteiten en de resultaten die we samen met onze partners behalen.

JOUW FUNCTIE
Als communicatieadviseur ben je nauw betrokken bij de verschillende activiteiten en programma’s van HSD Office. Je zorgt ervoor dat van al onze programma’s een duidelijk beeld ontstaat over wat ze inhouden en maakt dit zichtbaar via onze website en andere communicatiekanalen (owned, earned and paid). Samen met onze innovation liaisons ga je actief op zoek naar milestones en succesverhalen en maak je hier creatieve content van.

 

Met deze content lever je een belangrijke bijdrage aan de (online) branding en zichtbaarheid van HSD en onze partners. De afgelopen periode hebben we naast het corporate brand HSD verschillende ‘merken’ in de markt gezet: Security Talent, Security Insight, ‘HSD Academy’ en Cyber Security Werkt. Voor deze merken creëer je met je collega’s content en online campagnes. Jij beheert de overall content kalender, voert deze uit en bewaakt de balans op onze social media kanalen. Ook zorg je ervoor dat het aantal volgers/abonnees van onze online kanalen groeit en werk je met het online media bureau aan optimalisatie van de campagnes.

Vanuit je enthousiasme en het initiatief dat je neemt, ben je een fijne collega om mee samen te werken. Ook weet je goed het overzicht te behouden, waardoor we samen met je planning & organisatie skills echt op je kunnen bouwen. Verder is het van belang dat je het speelveld van het veiligheidsdomein snel kunt doorgronden.

 

Je overige werkzaamheden:

 • Je creëert verschillende type content: neemt interviews af, maakt nieuwsberichten & social media posts, creëert video’s, visuals & infographics (voertaal Engels). Dit maak je in de basis zoveel mogelijk zelf en waar mogelijk in samenwerking met bureaus;
 • Je verzorgt de verschillende themanieuwsbrieven van HSD in nauwe samenwerking met onze stagiair;
 • Samen met het communicatieteam werk je aan de doorontwikkeling en implementatie van onze strategie om onze verschillende merken goed te kunnen positioneren. Daarnaast maak en bewaak je een herkenbare lijn in de (social media) content voor zowel onze corporate branding, Security Insight, Security Talent als HSD Academy;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de content kalender en het up-to-date houden van onze interviewbundel.

Functie-eisen: 

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau; afgeronde opleiding in communicatie of journalistiek;
 • Je bent een ambitieus, enthousiast persoon met liefst enkele jaren werkervaring;
 • Social media heeft voor jou geen geheimen;
 • Ervaring met een desktop design programma (Illustrator/Indesign) evenals kennis en ervaring met video-editing;
 • Naast Nederlands een zeer goede beheersing van het Engels (schrijven op Native niveau);
 • Affiniteit met het inhoudelijk thema digitale veiligheid.

Competenties:

 • Actie- en resultaatgericht: je hebt een ‘can do’ mentaliteit, werkt doelgericht en behaalt resultaten binnen de afgesproken deadlines. Ook onder druk blijf je goed functioneren;
 • Plannen & Organiseren: je werkt gestructureerd, bent nauwkeurig en kunt goed overzicht/voortgang bewaken;
 • Creatief: je bent praktisch ingesteld en weet content op een aansprekende manier vorm te geven en te communiceren;
 • Samenwerken: Als echte teamplayer krijgt je energie van het samen met collega’s werken aan een gemeenschappelijk doel. Ook kun je goed zelfstandig werken;
 • Initiatiefrijk/oplossingsgericht: je bent proactief en komt zelf met voorstellen voor uitdagingen die je ziet.

WAT BIEDEN WIJ?
Een uitdagende functie binnen een energiek en gedreven team. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en invulling. Het betreft een fulltime dienstverband (32-40 uur) voor de periode van een jaar, met kans op verlenging. Een passende salariëring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De HSD Campus is een prachtige werkomgeving, maar het is ook mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken.

INTERESSE?
Is deze baan jou op het lijf geschreven? Stuur dan uiterlijk 19 september 2021 jouw CV en motivatie naar Hetty de Ruijt, Office Manager:hr@thehaguesecuritydelta.com