Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
12/09/2023
Status:
Open
Apply before:
22/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij meebouwen aan de (landelijke) intelligencepositie op diverse veiligheidsthema’s? Het Team Analyse en Onderzoek in de Eenheid Rotterdam zoekt een veiligheidsanalist die binnen een dynamische organisatie kan acteren en kansen ziet in het analyse- en onderzoeksvak. Je moet kunnen omgaan met wisselende prioriteiten als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen. Kom jij ons team versterken?

 

 

Wat ga je doen?

Het Team Analyse & Onderzoek (A&O) is verantwoordelijk voor het opstellen van analyseproducten, zoals zaaks- en veiligheidsanalyses, en onderzoeksproducten. Jouw hoofdtaak is het uitvoeren van analyses van complexe veiligheidsvraagstukken en het verrichten van fenomeenonderzoek. Dit kan gaan over het doorlichten van een geografisch gebied, een misdaadveld of een criminele markt of sector. Je vertaalt veiligheidsvraagstukken naar concrete onderzoeksvragen, stelt een plan van aanpak op en voert de onderzoeken uit, vaak zelfstandig of samen met je collega-analisten of andere collega’s binnen de Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO). Je levert met behulp van door jou gemaakte producten dus een bijdrage aan het verbeteren van de DRIO-brede, dynamische en actuele informatiepositie. Ook bewaak je de informatiepositie op geprioriteerde thema’s. Verder participeer je in netwerken binnen en buiten de DRIO-organisatie, zowel ter versterking van de informatiepositie als vanuit je adviserende rol. Hiervoor zoek je de verbinding met collega’s en met externen (afnemers). Voor je A&O-collega’s ben je een uitstekende coach en je deelt met hen jouw kennis en ervaring.

 

Waar ga je werken?

Je komt binnen de Eenheid Rotterdam te werken bij het Team Analyse & Onderzoek. Het team is onderdeel van de Dienst Regionale Intelligence Organisatie. De DRIO is continu in beweging en is aanjager van nieuwe ontwikkelingen zowel binnen als buiten de politie. Het team draagt bij aan het opbouwen en in stand houden van een (landelijke) dynamische en actuele informatiepositie, voert onderzoeken uit naar veiligheidsproblemen en zet moderne technologie in. Het team voert zaaks- en veiligheidsanalyses uit op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Een zaaksanalyse in een moordzaak, een netwerkanalyse op het gebied van drugs of het maken van een veiligheidsbeeld op thema’s als ondermijning, cyber, CTER of openbare orde en veiligheid zijn hier enkele voorbeelden van.

 

Het team bestaat uit een grote groep vakbekwame en gemotiveerde intelligencespecialisten met een veelheid en diversiteit aan ervaring en achtergrond. De collega’s van A&O zijn binnen de hele eenheid flexibel inzetbaar, afhankelijk van de vraag en het specifieke onderzoek.

 

Wie ben jij?

Vanzelfsprekend ben je analytisch ijzersterk. Uit grote hoeveelheden data weet jij de relevante informatie te destilleren en informatie uit verschillende bronnen breng je met elkaar in verband. Je bent zeer vaardig in de digitale buitenwereld en je hebt kennis van diverse (andere) interne en externe bronnen. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je werkt vanuit je professionele ruimte en je hebt vertrouwen in het team.

 

Je werkt goed samen met collega's uit verschillende disciplines en bent een overtuigende gesprekspartner die in staat is constructieve gesprekken te voeren. Je bent in staat om in het gesprek met een opdrachtgever de vraag en behoefte scherp te krijgen. Daarnaast ben je een volwaardig sparringpartner met betrekking tot het toepassen en (door)ontwikkelen van analyse- en onderzoeksmethodieken. Je bent verbindend, actie- en resultaatgericht, neemt zelf initiatief en denkt in creatieve mogelijkheden. Actualiteiten op intelligencegebied en in de samenleving volg jij op de voet en weet je te vertalen naar de praktijk. Je bent in staat om in een vroegtijdig stadium mogelijke problemen of kritische situaties te herkennen en hierin naar het belang van het team en de DRIO snel te handelen.

 

Verder heb je:

  • een hbo-diploma (bachelor);
  • inzicht in het analysevak en/of informatieproces;
  • ervaring met diverse analysetools (denk aan Palantir, Ibase, SPSS en Cognos).

Wat wij bieden

De standplaats is Doelwater 5 in Rotterdam. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.