Type:
Permanent employment
Location:
Zeist
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
10/05/2023
Status:
Open
Apply before:
24/05/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij die energieke en creatieve analist die proactief de verbinding aangaat? De Afdeling Analyse & Onderzoek van de Landelijke Eenheid zoekt een analist die zal worden ingezet voor Team Nationale Inlichtingen (TNI) van de Afdeling Inwinning. Met jouw analytisch vermogen interpreteer en structureer je grote hoeveelheden data en maak je deze inzichtelijk met je team. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan een actueel en dynamisch veiligheidsbeeld op de zware georganiseerde criminaliteit! Vind jij het leuk om op verschillende niveaus te schakelen, collega’s in het land te verbinden, het werk te coördineren en vernieuwing te stimuleren? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Als veiligheidsanalist voor TNI maak je nationale veilheidsanalyses op het gebied van de zware georganiseerde criminaliteit. Je brengt een veiligheidsprobleem in kaart en levert, met behulp van de door jou gemaakte producten, een bijdrage aan het verbeteren van de informatiepositie. Je gebruikt jouw analytische vermogen om het systeem achter criminaliteit te begrijpen en van daaruit de besluitvorming op verschillende niveaus te adviseren. Dit doe je door je bevindingen op overtuigende wijze te presenteren, zowel mondeling als schriftelijk.

Je maakt deel uit van een landelijk netwerk van analisten van politie, KMar en bijzondere opsporingsdiensten. Binnen dit netwerk heb je een coördinerende rol. Je signaleert kansen en initieert samenwerking om tot nieuwe criminaliteitsbeelden te komen. In jouw functie vertegenwoordig je TNI in verschillende overleggen en ben je de verbindende schakel naar initiatieven die van belang zijn voor Inwinning Nederland. Je werkt met gevoelige informatie die je verrijkt met informatie uit andere bronnen en maakt patronen en verbanden zichtbaar. Daarbij gebruik je de in gebruik zijnde tools en duidingsmethodieken (i.c. iBase, Hyperion) en je levert een bijdrage in de verdere doorontwikkeling van deze methodieken.

Deze functie vervul je in dagdiensten. Politiewerk is echter onvoorspelbaar en dat betekent dat je flexibel inzetbaar dient te zijn op momenten dat jouw expertise nodig is.

 

Waar ga je werken?

Je komt binnen de Landelijke Eenheid te werken bij de Afdeling Analyse en Onderzoek (A&O). Deze afdeling is onderdeel van de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO). Analisten werken gedeconcentreerd bij de informatieknooppunten van een dienst of andere afdelingen van de DLIO. Analisten binnen A&O zijn in principe binnen de hele eenheid flexibel inzetbaar. Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar een analist die zich voor een langere periode wil committeren aan het Team Nationale Inlichtingen, onderdeel van de Afdeling Inwinning.

De taak van de Afdeling Inwinning is het heimelijk inwinnen van informatie op het gebied van zware criminaliteit. De afdeling bestaat uit twee teams Criminele Inlichtingen, een Team Backoffice, een Team Nationale Inlichtingen, een Team Bijzondere Getuigen en de Contra Terrorisme Infobox.

Het Team Nationale Inlichtingen is het landelijk coördinatiepunt voor criminele inlichtingen en openbare orde inlichtingen. TNI verzamelt zelf geen (criminele) inlichtingen, maar krijgt deze informatie vanuit de Eenheden binnen de politie, de marechaussee, rijksrecherche en bijzondere opsporingsdiensten. Een van onze taken is het opstellen van nationale analyses op basis van deze inlichtingen.

 

Wie ben jij?

​Als analist voor Inwinning rust er een bijzondere verantwoordelijkheid op je: met de heimelijke informatie moet vertrouwelijk om worden gegaan en kan niet zomaar gedeeld worden met anderen. Vanzelfsprekend ben je analytisch ijzersterk en verder vinden wij het belangrijk dat je initiatief toont en gericht bent op innovatie. Je hebt oog voor trends die het vakgebied analyse raken en bent op de hoogte van de huidige (technologische) ontwikkelingen in de maatschappij in relatie tot (zware) criminaliteit en veiligheid.

Je bent communicatief sterk, kritisch en in staat om in- en extern de verbinding te zoeken met de partners. Je kunt goed samenwerken en hebt aandacht voor de mens, waarbij je de te behalen resultaten niet uit het oog verliest. Als echte teamspeler handel en communiceer je tactvol, ben je duidelijk en weet je ook grenzen aan te geven. Ook ben je sensitief en kun je op een constructieve manier samen met het team tot verdieping komen in bijvoorbeeld casuïstiek of de informatiepositie.

Vanwege het hoge afbreukrisico in het vakgebied is stressbestendigheid een benodigde competentie. Ook ben jij je bewust van het heimelijke karakter en afbreukrisico’s van het werk. Je bent flexibel en kunt onder tijdsdruk werken. Zelfreflectie, passende normen en waarden en een positief kritische houding zijn voor jou vanzelfsprekend.

Verder heb je:

  • een afgeronde hbo opleiding,
  • ervaring met het analyseren en interpreteren van grote datasets;
  • opsporingservaring, ervaring met informatie- en inlichtingenwerk of compenserende kwaliteiten;
  • bij voorkeur ervaring in een coördinerende functie.

Wat wij bieden

De standplaats zal door A&O op basis van de eenheidsbrede prioriteiten steeds opnieuw worden bepaald, met als uitgangspunt een standplaats in het midden van het land. Gestart wordt met een langer periode binnen Inwinning (in het midden van het land). Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek A en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.