Keywords:
Defense
Edu type:
Formal education
Location:
Sittard-Geleen
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Jij bent geen watje

Zelden knipper jij met je ogen. Je kijkt strak de wereld in en laat je niet van de wijs brengen. Jij hebt karakter, houdt van fysieke uitdagingen en zoekt spanning op zonder het te spannend te maken. Jij bent waarschijnlijk de volgende Aankomend onderofficier grondoptreden. Weloverwogen geef jij als onderofficier leiding aan jouw team binnen Defensie.

 

Jullie gaan op patrouille, houden toezicht bij toegangen en uitgangen, treden op bij incidenten en maken mijnen onschadelijk. Waar nodig richt je met je kameraden checkpoints, wegversperringen en posten in. Intussen houd je de munitie van jezelf en van je team in de gaten. Jij wilt verantwoordelijkheid nemen voor je werk en je besluiten. Het maakt jou niet uit of je werk onvoorspelbaar is en werktijden onregelmatig. Jij bent een ambitieuze onderofficier. Jij bent Defensie.

 

Opleidingsinformatie

Deze zware opleiding bestaat uit diverse delen theorie, praktijk en sport. Van jou verwachten we dat je in gedrag en houding laat zien dat je de waarden en normen van Defensie naleeft en dat je je meer dan 100% inzet. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht. Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder andere: exercitie, rangen en standen, toepassen van hygiƫne, kaart- en kompas lezen en zelfhulp en kamaradenhulp.

 

De militaire lessen zijn een voorbereiding op je stage. Verder krijg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je sport ongeveer acht klokuren per week. Naast lessen voor het verbeteren van kracht en conditie (fysieke training binnen en buiten), krijg je verplaatsen te voet (VTV), zelfverdediging (Dojo) en zwemmen.