Keywords:
Education Market, Defense
Edu type:
Formal education
Location:
Boxmeer
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
26/08/2024
Study Load:
4480 hrs
Duration:
32 months
More information

Description:

Kun jij een leidinggevende baan bij Defensie aan? De VeVa-opleiding Aankomend onderofficier grondtroepen van ROC Nijmegen stoomt jou klaar voor een uitdagende baan die je overal ter wereld kunt uitoefenen.

 

Wat leer je op de opleiding Aankomend onderofficier grondoptreden?

Je wordt voorbereid op een uitdagende militaire startfunctie. Je leert jezelf verplaatsen in verschillende terreinen, hoe je moet optreden bij calamiteiten en hoe je militaire beveiligingstaken uitvoert. Als aankomend onderofficier leer je ook hoe je moet les- en leidinggeven.

 

Naast vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van teamwork met je medeleerlingen.

 

Na de opleiding

Diploma binnen? Dan kan de vlag uit. Je kunt nu instromen bij de Landmacht, Luchtmacht óf bij de Marine.

 

Meer over de opleiding

Een VeVa-opleiding is een mbo-opleiding in samenwerking met Defensie. Je volgt de militaire basisvakken. Ook volg je vakken als commandovoering, lesgeven en leidinggeven. Tijdens de opleiding ga je dan ook lesgeven aan je klasgenoten. Aan het einde van de opleiding heb je alles geleerd om te starten met een leidinggevende functie bij Defensie! Sport is een belangrijk deel van deze opleiding. Hardlopen, fitness, zwemmen en zaalsport staan bij ons standaard op het lesrooster!

 

Vakmanschapsdeel Aankomend onderofficier grondoptreden

In dit deel van de opleiding leer je hoe je leiding moet geven aan een groep soldaten. Dus je leert leidinggeven tijdens:

 • verplaatsing op verschillende terreinen
 • optreden bij calamiteiten en incidenten
 • het uitvoeren van militaire beveiligingstaken

Daarnaast leer je teamleden te begeleiden door gesprekken met hen te voeren.

 

Algemene vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Burgerschap

Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van samenwerken met je medestudenten.

 

Werken als Aankomend onderofficier grondoptreden

Je kunt (als je bent goedgekeurd) als onderofficier aan de slag bij Defensie. Daar kun je een gevechtsfunctie of een gevecht ondersteunende functie krijgen. Je kunt worden ingezet bij militaire operaties over de hele wereld.

 

Liever buiten Defensie aan de slag? De VeVa-opleiding van ROC Nijmegen biedt ook volop kansen voor een toekomst in de ‘burgerwereld’.

 

Do you have what it takes?

Militaire beroepen zijn heel bijzonder, met veel afwisselend werk! Je levert bij Defensie een belangrijke bijdrage aan Vrede en Veiligheid. Hiervoor kun je overal op de wereld worden ingezet!

 

Onmisbare persoonlijke eigenschappen

 • Je bent graag actief bezig
 • Je bent betrouwbaar
 • Je bent een teamspeler
 • Je bent niet bang om voor een groep te staan/ leiding te geven en nemen