Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat ga ik leren?

Wil je alles leren over het programmeren van software? Lijkt het je leuk om problemen op een creatieve manier oplossen? Dan is dit een mooie opleiding voor jou!

Je krijgt les in de volgende onderwerpen/vaardigheden:

  • Ontwerpen en maken van software (onder andere HTML/CSS, Javascript, C# en Python)
  • Omgaan met data en databases
  • Leren werken met SCRUM (project methodiek)
  • Testen en verbeteren van software
  • Omgaan en gesprekken voeren met een klant
  • Object georiënteerd programmeren
  • Veilig programmeren (cyber security)

Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken zoals Engels, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

 

Je leert hoe je goed kunt samenwerken, nieuwe ICT ­kennis kunt opdoen en hoe je nauwkeurig, resultaatgericht, met doorzettingsvermogen en creatief werkt. De projecten/taken waaraan je tijdens je opleiding gewerkt hebt, kun je opnemen in je eigen portfolio.

 

Heb je alle noodzakelijke onderdelen behaald, voldoende vaardigheden ontwikkeld/kennis opgedaan en ben je ook geslaagd voor de overige examens, dan ontvang je je diploma.

 

Wat kan ik worden?

Als software developer ontwerp en maak je software. Je zorgt ervoor dat deze software getest is en dus gebruiksklaar. Daarnaast pas je bestaande software aan en verzorgt het onderhoud en beheer.

 

Meestal vind je een baan bij een bedrijf dat websites, software of apps ontwikkelt. Bijvoorbeeld een nieuwe website voor de belastingdienst of registratiesoftware voor de marathon van Rotterdam. 

 

Werkzaamheden worden vaak in projectvorm uitgevoerd waarbij iedereen een eigen taak heeft. Jouw werkzaamheden stem je af met de klant, je leidinggevende en je collega's.

FaLang translation system by Faboba