Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor­ en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten meestuurt, inlevert of toont:

o Paspoort
o Identiteitsbewijs
o Rijbewijs
o Verblijfsvergunning

 

Ter controle van je vooropleiding moet je een kopie meesturen van je laatste rapport en/of diploma’s en cijferlijst(en).
Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Zodra je bent ingeschreven ontvang je hiervan een bevestiging met daarbij een onderwijsovereenkomst. Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college. Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.

 

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

Vmbo­diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
Vmbo­diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek, Zorg en Welzijn of Landbouw met wiskunde of economie of een tweede vreemde taal

Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
Leerlingen met een diploma kaderberoepsgerichte leerweg worden geadviseerd te starten in de niveau 3 opleiding.

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

 

Advies nodig?

Voor vragen over opleidingen en kosten bel het Studenten Succes Centrum, 073 6249600
Meld je digitaal aan viawww.kw1c.nl of bel voor een aanmeldformulier
Meld je vroeg aan, dan is de kans op plaatsing groter

 

 

Wat kan ik worden?

Als applicatieontwikkelaar ontwikkel en realiseer je software en ICT­producten. Ook ben je betrokken bij de implementatie van deze applicaties. Verder verricht je onderhoud aan bestaande applicaties. Denk daarbij aan toepassingsprogrammatuur en multimediale toepassingen. Als applicatieontwikkelaar vind je meestal een baan bij een bedrijf dat toepassingssoftware, games en/of mediaproducten zoals webdesign ontwikkelt. Dit kan een kleine startup zijn, maar ook een multinational. De meeste werkzaamheden worden in projectvorm uitgevoerd. Je opereert vaak zelfstandig, maar soms ook in teamverband. Projecten en andere opdrachten stem je altijd goed af met je leidinggevende en collega’s.

 

Wat ga ik leren?

Heb jij veel verstand van computers en netwerken? Ben jij een echte whizzkid? Dan is dit een mooie opleiding voor jou! Je krijgt beroepsgerichte vakken als: Analyseren, Programmeertalen, waaronder Visual C#, ASP, JavaScript, PHP, SQL en C++, Mobile apps, Projecten (waarin samenwerking centraal staat), Webdesign en webontwikkeling, Oriëntatie op het beroep, Database, Security en Software ontwikkelingsmethodieken. Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken: Engels, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

 

Je leert hoe je goed kunt samenwerken, nieuwe ICT­kennis kunt opdoen en hoe je nauwkeurig, resultaatgericht, met doorzettingsvermogen en creatief werkt. Dit worden ook wel competenties genoemd. De projecten/taken waaraan je tijdens je opleiding gewerkt hebt, kun je opnemen in je eigen portfolio.

 

Heb je alle noodzakelijke kerntaken behaald, voldoende competenties ontwikkeld en ben je ook geslaagd voor de overige examens, dan ontvang je je diploma.

 

 

Wat doe ik tijdens de stage?

 

Je komt ongeveer vijf dagen in de week naar het Koning Willem I College. In het tweede en derde jaar ga je steeds een half jaar op stage.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.