Keywords:
Education Market, ICT, Software Developer, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Hou je van programmeren? Droom je ervan om mee te werken aan het bouwen van websites, apps of games en daar later je beroep van te maken? Dat kan! Meld je aan bij de opleiding Applicatie – en mediaontwikkelaar bij MBO Utrecht.

 

Tijdens deze driejarige opleiding leer je hoe je zelfstandig applicaties (zoals apps) of websites kunt maken. Het is een echte programmeeropleiding, geen knippen en plakken maar degelijk codekloppen. Je leert hoe je responsive websites maakt, een inlog-registratiesysteem maakt en hoe je programmeertalen (als PHP, CSS3, HTML5, SQL, GIMP) kunt toepassen in allerlei applicaties. Hierbij leer je ook om samen te werken met opdrachtgevers, vormgevers of bijvoorbeeld collega’s die content aanleveren. Kortom, je leert een product ontwikkelen, bouwen, testen en opleveren. Naarmate je verder komt in je studie ga je je niet alleen verder verdiepen in de programmeertalen, maar ook in het leren bedenken van een applicatie en het documenteren ervan. De opleiding sluit je in het derde leerjaar af met een beroepsgericht examen.

 

In het laatste leerjaar van deze opleiding zit je stage en werk je bij een bedrijf van jouw leergebied. Je loopt het hele jaar drie tot vier dagen stage.

 

In het tweede jaar kun je nog de keuze maken voor de richting gamedevelopment – gericht op het schrijven en bouwen van games. Tijdens de opleiding loop je twee keer stage.

 

Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo niveau 2 of 3

 

Klik hier voor meer informatie.