Keywords:
Education Market, ICT, Software Developer, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
unknown
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Hou je van programmeren? Droom je ervan om mee te werken aan het bouwen van websites, apps of games en daar later je beroep van te maken? Dat kan! Meld je aan bij de opleiding Software developer bij MBO Utrecht.

 

Wat ga je leren? 

Tijdens deze drie tot vier-jarige opleiding leer je hoe je zelfstandig apps, games of webapplicaties kunt maken met behulp van frameworks en object georiënteerd programmeren. Het is een echte programmeeropleiding, geen knippen en plakken maar degelijk codekloppen. Je verdiept je in nieuwe ontwikkelingen zoals AI en Big Data. Je werkt projectmatig en gebruikt programmeertalen zoals PHP, C#, Typescript en SQL. Je ontwikkelt je beroepshouding, presentatietechnieken en leert samen te werken. Je leert een product ontwikkelen, bouwen, testen, documenteren en opleveren.

 

Naarmate je verder komt in je studie ga je je niet alleen verder verdiepen/verbreden door middel van keuzedelen maar leer je ook je werk te documenteren. De opleiding sluit je in het derde / vierde leerjaar af met een beroepsgericht examen.

 

Echt iets voor mij?

Ben je thuis al een beetje aan het experimenteren met het bouwen van sites of het maken van applicaties? Dan ben jij vast iemand die het niet erg vindt om uren achter een computer te zitten. Je vindt het leuk om te puzzelen met codes. Je bent technisch en kunt zelfstandig werken.

 

Na de opleiding

Na de opleiding kun je gaan werken als junior developer en kun je meewerken aan het bouwen van websites, apps of games. De vraag naar programmeurs voor het ontwikkelen van allerlei applicaties neemt steeds meer toe.

Doorleren op het hbo kan ook, onze oud-studenten kozen vaak voor de volgende opleidingen:

  • Hbo informatica
  • Hbo Game development