Keywords:
DevOps
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
7000 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In het kort

Tijdens de opleiding software developer leer jij alles over apps en programmeren. Ben jij straks die professional met kennis van C#, PHP en Javascript? Je ontwikkelt bijvoorbeeld webbased applicaties, websites, toepassingssoftware en media. Je houdt rekening met de wensen van de klant en je test je apps zelf.

 

Is de opleiding Software Developer iets voor jou?

Een software developer is klantgericht en bouwt (onderdelen van) applicaties of software in opdracht van bijvoorbeeld bedrijven. Als software developer ontwerp je in een team en voer je testen uit. Je bent sociaal, maar je kunt ook prima alleen werken. Ook vind je online veiligheid erg belangrijk.

 

Je leert tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding software developer werk je vaak in teams. Je leert samen hoe je projecten opzet om applicaties te ontwikkelen. Ook houd je in de gaten of je apps en software goed blijven werken.

 

In het eerste jaar leer je vooral de basis van programmeer- en opmaaktalen. In het tweede jaar werk je met frameworks die bedrijven gebruiken, zoals Laravel, Vue, React, Xamarin en Bootstrap.

 

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap.

 

Na je opleiding

 

Hier kun je gaan werken

Na je opleiding kun je als software devoloper aan de slag bij:

  • ICT- bedrijven
  • Development-bureau’s
  • Software development-bedrijven
  • Software consultancy-ondernemingen

Doorstuderen? Dat doe je zo

Studeer je na je diploma software developer liever nog even door? Kijk dan eens naar een hbo-studie in informatica of webdesign.

 

BOL/ BBL

Volg je de bol-opleiding? Dan loop je meerdere keren stage tijdens je studie. Als je voor de bbl-opleiding kiest, werk je vier dagen in de week bij een leerbedrijf. Je gaat dan één dag naar school.