Keywords:
DevOps, Digital media
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Websites, apps en zelfs de coolste games. In deze software developer opleiding ga je aan de slag met het ontwerpen en bouwen van software. Je zorgt ervoor dat ze technisch goed werken. Je werkt vaak samen met collega’s én met de klant. Je luistert goed naar hun wensen en ideeën. En je gaat ermee aan de slag.

 

WIL JIJ APPS OF WEBSITES ONTWERPEN?

Jij bedenkt, ontwerpt én bouwt computerprogramma’s, websites of games. Je kunt zelfstandig werken. Maar je vindt het ook leuk om samen te werken met developers en designers. Ook ben je een echte doorzetter en oplossingsgericht. Na deze opleiding laat jij wensen tot leven komen met technologie.

 

WAT LEER JE TIJDENS DE OPLEIDING?

Tijdens de opleiding leer je werken op basis van verschillende projecten. Binnen een project werk je samen. Natuurlijk moet je ook wel eens zelfstandig kunnen werken. Bij het ontwerpen en bouwen leer je gebruik te maken van verschillende programmeertalen, zoals HTML/CSS, PHP, JavaScript en Python.

 

Tijdens de opdracht krijg feedback van de klant. Daarna ga je met verbeterpunten aan de slag. En uiteindelijk presenteer je de opdracht ook aan de opdrachtgever. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Bijvoorbeeld programmeren van microcontrollers of drones. Jij kiest welk keuzedeel je wilt.

 

Dit ga je doen

 • Applicaties bouwen
 • Werken met programmeertalen  
 • Werken in een scrumteam  

Dit niet (zo vaak)

 • Computers aansluiten 
 • Werkformulieren invullen
 • Netwerkbeheer 

STAGE LOPEN

In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage. Je gaat 4 dagen per week naar het stagebedrijf én 1 dag volg je theorielessen op school. In het derde leerjaar loop je een half jaar stage, dan ga je 5 dagen per week naar je stagebedrijf. 

 

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. 

 

BEROEPEN NA DE OPLEIDING

Als software developer ontwerp en bouw je applicaties en websites. Van apps tot games. Jij bedenkt, ontwerpt en bouwt het samen met designers en developers. Soms werk je zelfstandig, maar vaak samen met collega’s in een team van ontwikkelaars. En op zo’n dag als vandaag kan het maar zo zijn dat je een presentatie geeft van de nieuwe features. Om aan de klant uit te leggen wat je bedacht, ontworpen en gebouwd hebt.    

 

Het gaat niet alleen om nieuwe software. Je zorgt er ook voor dat bestaande applicaties blijven werken. 

 

Je kunt na je opleiding direct aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren bij de hbo-opleiding Technische informatica of Media technologie 

 

Deze skills heb je nodig

 • Je bent een doorzetter
 • Je bent oplossingsgericht
 • Je kunt logisch nadenken

Deze niet (altijd)

 • Je kunt goed reflecteren
 • Je kunt goed presenteren
 • Je bent goed in Nederlands