Keywords:
DevOps, Digital media
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
unknown
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben jij handig met computers? En wil je leren hoe je zelf software maakt? Als software developer bedenk en maak je inderdaad computerprogramma’s. Denk aan app’s, games en websites. Je zorgt ervoor dat ze goed werken. Je houdt ook in de gaten of bestaande programma’s goed blijven werken of moeten worden uitgebreid. Een software developer werkt voor verschillende bedrijven, al dan niet in de ICT. Dit kan zijn bij een ICT-bedrijf, een game developer, een websitebouwer of een ICT-bedrijf voor de ontwikkeling van apps.

 

Meer over de opleiding

Tijdens de opleiding Software developer krijg je te maken met meerdere programmer talen en leer je minimaal één programmeertaal goed. Je leert dus vrij snel een nieuwe programmeertaal. Hiermee kan je een applicatie bouwen of eenvoudige mobile apps ontwikkelen.


Gedurende de opleiding krijg je onderwerpen aangeboden, zoals cyber security, het testen van software en gegevens selecteren en muteren in databases. Je leert software development gegevens beveiligen en je kan onderbouwd kiezen welke gegevens moeten worden opgeslagen.

 

Het leren ontwikkelen van software bestaat uit het leren beheersen van de volgende werkprocessen:

  • plannen van werkzaamheden en bewaken van de voortgang
  • ontwerpen van software
  • realiseren van software
  • het doen van verbetervoorstellen van software

Daarnaast leer je als student om samen te werken in een ontwikkelteam. Hierbij leer je het krijgen van een professionele werkhouding naar collega's en/of de klant, het vastleggen van afspraken in een verslag, feedback ontvangen van collega's en het presenteren van een product en/of werkzaamheden.

Het leren werken in een ontwikkelteam bestaat uit het leren beheersen van de volgende werkprocessen:

  • voeren van overleg
  • presenteren van werkzaamheden
  • reflecteren op werk

Duur van de opleiding
De opleiding Software developer duurt, afhankelijk van je voortgang, 3 jaar. Mocht je voor het afronden van deze opleiding meer studietijd nodig hebben, dan is het ook mogelijk voor studenten om de opleiding in 4 jaar te doen. Tijdens je opleiding ontvang je hierover meer informatie.