Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Vind je het leuk om zelf websites, phone apps of programma’s voor computers te schrijven? Hou je ervan om je ideeën om te zetten in echte producten? Maak je graag dingen die je aan de rest van de wereld kunt laten zien? Beleef je plezier aan het oplossen van puzzels? Bouw je wel eens mods voor Minecraft? Dan zit je goed bij de opleiding Software developer.


Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

 

Het beroep

Na de opleiding Software developer​ ben je in staat om te bedenken hoe een programma moet werken en daarna programmeer je de applicatie zelf. Je maakt software waar mensen echt iets aan hebben, programma’s die het leven van mensen makkelijker en leuker maken. Dat doe je voor websites, cloud software, tablets en phone apps. Je vindt het leuk om een computer precies te laten doen wat jij wilt.

 

Je kunt aan de slag in grote en kleine softwarebedrijven, maar ook in andere bedrijven, die een eigen interne softwareafdeling hebben. Daar kun je dus echt van betekenis zijn voor je collega’s die je software gaan gebruiken. En als je ondernemerschap in je bloed hebt, kun je altijd je eigen bedrijf beginnen, want er zijn nog genoeg leuke apps waar niemand aan gedacht heeft behalve jij.