Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Vind je het leuk om zelf websites, phone apps of programma’s voor computers te schrijven? Hou je ervan om je ideeën om te zetten in echte producten? Maak je graag dingen die je aan de rest van de wereld kunt laten zien? Beleef je plezier aan het oplossen van puzzels? Bouw je wel eens mods voor Minecraft? Dan zit je goed bij de opleiding Software developer.

 

 

Over de opleiding

We zorgen bij de opleiding Software developer​ ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar. Je bent vijf dagen in de week op school. Applicatieontwikkeling is een vak dat je leert door te doen. Tijdens de opleiding ben je het grootste deel van je tijd bezig met het schrijven van code. Code in Lua, code in PHP, code in C#, code in allerlei programmeertalen. Ook leer je over websites, databases, phone apps, HTTP en nog veel meer. Op de opleiding Software developer​ zitten mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Gesprekken gaan over programmeren, over iPads en Android phones, over Minecraft en Call of Duty. Kortom, Software developer​s zijn mensen zoals jij.

 

 

Het beroep

Na de opleiding Software developer​ ben je in staat om te bedenken hoe een programma moet werken en daarna programmeer je de applicatie zelf. Je maakt software waar mensen echt iets aan hebben, programma’s die het leven van mensen makkelijker en leuker maken. Dat doe je voor websites, cloud software, tablets en phone apps. Je vindt het leuk om een computer precies te laten doen wat jij wilt.

 

Je kunt aan de slag in grote en kleine softwarebedrijven, maar ook in andere bedrijven, die een eigen interne softwareafdeling hebben. Daar kun je dus echt van betekenis zijn voor je collega’s die je software gaan gebruiken. En als je ondernemerschap in je bloed hebt, kun je altijd je eigen bedrijf beginnen, want er zijn nog genoeg leuke apps waar niemand aan gedacht heeft behalve jij.