Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij leren hoe je software en apps maakt? Kies dan voor de opleiding Software Developer! Als Software Developer ontwikkel je (onderdelen van) programma's of websites. Jij zorgt ervoor dat ze werken. Het gaat niet alleen om het maken van nieuwe dingen. Je zorgt er ook voor dat bestaande software blijft werken. Een applicatie ontwikkel je vaak samen met anderen. Je moet dus goed kunnen luisteren naar de wensen en de ideeën van je collega's en klanten. Is de applicatie klaar? Dan help je ook mee aan de invoering ervan.
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Software Developer is een BOL/BBL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je kunt er ook korter over doen. Dat hangt af van je vooropleiding en hoe jij je ontwikkelt. Tijdens de opleiding leer je onder andere webdesign en het bouwen van informatiesystemen. Bij een BOL-opleiding zit je ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd doe je praktijkervaring op en loop je stage bij een leerbedrijf.  Een BBL-opleiding is een combinatie van leren en werken. Je gaat meteen aan de slag. Naast je baan volg je 1 of 2 dagen in de week lessen op school. Om een BBL-opleiding te doen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Door die erkenning weet je zeker dat je het vak daar goed in praktijk kunt leren.

MBO College Amstelland is een kleine school in Amstelveen met alleen niveau 4-opleidingen. Heb jij de ambitie om een software developer te worden met lef? Dan zijn we de goede match. Wij dagen jou uit met allerlei challenges. Je leert in je eigen tempo en krijgt een persoonlijke coach toegewezen. Wil jij na mbo niveau 4 aan het werk of doorstromen naar het hbo? MBO College Amstelland bereidt je voor op een succesvolle doorstroom!

Op MBO College Hilversum pas je de theorie toe bij toffe projecten in de praktijk. Dat noemen wij levensecht leren. Je krijgt les in het hart van het grootste mediagebied van Nederland. We werken samen met grote namen uit de ICT-wereld zoals BIT Students, KPN, Linden-IT, NEP en het Media Park. Je krijgt verschillende gastcolleges van bedrijven en instellingen. Zo ben je altijd verzekerd van een uitdagend project of stageplaats!

MBO College Zuidoost helpt jou met het ontwikkelen van je talent. Daarbij kijken we met jou welk traject het beste bij jou past: het traject op school of bij de Bit Academy. Het verschil tussen deze twee zit vooral in de mate van zelfstandigheid tijdens je studie. Op school kun je daarbij kiezen uit twee verschillende specialisaties: Geo, Data & Design en Cloud & Infrastructure Technician. Word jij de medewerker van de toekomst?

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Maken van een ontwerp voor een applicatie of app 
 • Rekening houden met veiligheidsrisico’s (virussen, hackers) 
 • Opstellen van een plan van aanpak 
 • Inrichten van een ontwikkelomgeving 
 • Aanleggen van een gegevensverzameling 
 • Uitzoeken wat de informatiebehoefte is 
 • Veilige applicaties en apps maken en testen 
 • Opstellen van een implementatieplan 
 • Opstellen en uitvoeren van een acceptatietest 
 • Beoordelen hoe een implementatie is verlopen 
 • Onderhouden van een applicatie of app 
 • Beheren van de inhoud van een applicatie of app

Waar kun je gaan werken?

 • ICT-bedrijven, game developers, webbouwers, ontwikkelaars van apps