Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Onze wetgeving wordt beïnvloed door het recht van andere landen, de EU en het internationale recht. Bij European Law School leer je letterlijk over grenzen heen te kijken. Hoe draagt het Nederlandse recht bij aan internationale wetten, en andersom?

 

Iets voor jou?

  • Je leert de spelregels van onze samenleving en de EU kennen;
  • Je leert over internationale politieke verhoudingen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je kunt aan de slag in Nederland én over de grens;
  • Als beste beoordeeld door Elseviers 'Beste studies 2022'.

Wat ga je leren?

Bij European Law School in Nijmegen leer je hoe internationalisering de juridische praktijk verandert. Je bestudeert daarvoor het Nederlandse, internationale en Europese recht. Je leert letterlijk over grenzen heen te kijken. Je hebt een even stevige basis in het Nederlands recht als andere studenten, maar tegelijk een streepje voor op de arbeidsmarkt door je de grondige kennis van de Europese en internationale regels. Ook kun je kiezen voor het unieke traject 'Juridisch vertalen', waarbij je leert om Franse teksten, die onder andere in het recht van de Europese Unie worden gebruikt, te vertalen.

 

Wat kun je ermee?

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt terechtkomen in juridische functies als advocaat, rechter of officier van justitie. Afgestudeerden van European Law School houden zich vaak meer bezig met EU-recht. Juristen met een Europeesrechtelijke achtergrond kunnen ook terecht bij de talloze adviesorganen bij de overheid en in het bedrijfsleven.

 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.