Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

European Law School

Van Europese regels over concurrentie tussen bedrijven tot internationale afspraken over vluchtelingen: steeds vaker hebben we te maken met internationale en Europese wetgeving. In de opleiding European Law School bekijk je recht en regelgeving door een internationale bril.

 

 

Change perspective

Je hoort wel eens de klacht dat Nederland zich moet houden aan ‘Europese regeltjes’. Alsof die ons zomaar overkomen. We dagen je uit om je perspectief op Europese en internationale wet- en regelgeving te verleggen. In onze opleiding bekijk je het Nederlandse recht vanuit internationaal en Europees perspectief en leer je daar kritische vragen over te stellen. Waar houdt het Nederlandse recht op en begint het Europese of internationale recht? En hoe beïnvloeden beide elkaar? Dan zul je bijvoorbeeld ontdekken dat die ‘Europese regeltjes’ mede door onszelf tot stand komen. Aan de Radboud Universiteit zijn we ervan overtuigd dat een brede blik leidt tot nieuwe en verrassende inzichten. Je leert bij ons om over grenzen te kijken. Ook letterlijk, want een semester studeren in het buitenland is mogelijk. De rechtenfaculteit kent bovendien de unieke mogelijkheid je perspectief nog verder te verbreden: in aanvulling op je bachelordiploma European Law School kun je een jaar extra studeren aan Nottingham Trent University en zo een tweede bachelordiploma, Legal Studies, verwerven.

 

Breed inzetbaar

 

Voor deze opleiding is een brede, internationale interesse belangrijk. Je moet nieuwsgierig zijn naar hoe zaken in Europa en op internationaal niveau geregeld zijn. We leiden je op tot een internationaal en Europees georiënteerd jurist die zowel in Nederland als in het buitenland breed inzetbaar is.


Waarom de bachelor European Law School in Nijmegen?

 Praktijkgericht

  • Persoonlijke aanpak
  • Interactief onderwijs in werkgroepen
  • Civiel effect: met een diploma heb je toegang tot juridische togaberoepen als advocaat en rechter.
  • Internationaal georiënteerd: je kunt deelnemen aan programma's voor studentenuitwisseling in het buitenland
  • In de afgelopen jaren telkens hoge beoordelingen in de Keuzegids Hoger Onderwijs en Elsevier. Regelmatig beoordelen studenten de Nijmeegse rechtenstudie als de beste.
  • Onze studenten beoordelen deze opleiding met een 8 (Bron: Nationale Studenten Enquête)

Theorie plus praktijk

 

In Nijmegen combineer je een grondige theoretische opleiding met een praktijkgerichte aanpak. Zo leer je juridische vaardigheden die later goed van pas komen en speel je de rol van advocaat en rechter in de oefenrechtbank. Je doet werkervaring op tijdens een stage of de ‘praktijkmaster’ en je krijgt ondersteuning bij het maken van een beroepskeuze. Bovendien brengen we je in contact met werkgevers. Zo ben je beter voorbereid op de arbeidsmarkt en vergroot je de kans op het vinden van een geschikte baan.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).