Keywords:
Security
Edu type:
Formal education
Location:
Doetinchem
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
19/08/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
24 months
More information

Description:

Het beroep

Als beveiliger zorg je voor een veilige omgeving. Zo voorkom je onrust bij bedrijven of criminaliteit in winkelstraten, bewaak je gebouwen of bedrijventerreinen of begeleid je geldtransporten. Als het nodig is sla je alarm en probeer je samen met je collega’s de schade bij een brand, een inbraak, een ongeval of geweld te beperken. Ook heb je dienstverlenende taken, zoals het ontvangen van bezoekers en het wijzen van de weg. Kortom, als beveiliger heb je een heel afwisselende baan.

 

Opbouw

Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school met stages bij bedrijven of instellingen. Op school komen rechts- en wetskennis en de beveiliging van gebouwen aan de orde. Ook krijg je sportlessen, les in de vakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan en burgerschap.

 

Examinering

Tijdens de opleiding doe je verschillende examens. Je doet examen in de generieke vakken (Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan en burgerschap). Deze worden afgenomen door het Graafschap College. Daarnaast doe je een beroepsgericht theorie- en praktijkexamen, die door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisatie (SVPB) worden afgenomen. Het Graafschap College heeft voor de beroepsgerichte examens een Praktijk Examen Centrum (PEC) ingericht. Dat betekent dat je het praktijkexamen op school kunt afleggen. Voor het beroepsgerichte theorie-examen ga je naar de SVPB in Amersfoort.

 

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.