Zoekwoorden:
Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Doetinchem
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
2520 uur
Duur:
18 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

Het beroep
Als beveiliger zorg je voor een veilige omgeving. Zo voorkom je onrust tijdens evenementen of criminaliteit in winkelstraten, bewaak je gebouwen of bedrijventerreinen, begeleid je geldtransporten of beveilig je personen. Als het nodig is sla je alarm en probeer je samen met je collega’s de schade bij een brand, een inbraak, een ongeval of geweld te beperken. Ook heb je dienstverlenende taken, zoals het ontvangen van bezoekers en het wijzen van de weg. Kortom, als beveiliger heb je een heel afwisselende baan.

 


Opbouw
Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school met stages bij bedrijven of instellingen. Op school komen rechts- en wetskennis en de beveiliging van gebouwen aan de orde. Ook krijg je sportlessen, les in de vakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan en burgerschap.

 


De opleiding
Stel je toekomst veilig en ga aan de slag in de wereld van de publieke en particuliere veiligheid! Je werkt aan de veiligheid op straat, in en om gebouwen of van personen. De politie, gemeenten en (beveiligings)bedrijven zijn je werkgevers. Je baan is afwisselend en uitdagend en je werkt veel samen. Natuurlijk is het belangrijk dat je betrouwbaar bent en ook moet je tegen stress kunnen.


Deze opleiding past bij jou als je zelfstandig, integer, assertief en flexibel bent. Daarnaast ben je communicatief vaardig, klantgericht en dienstverlenend. Je straalt rust en overwicht uit. Je kunt goed samenwerken. Improviseren vind je niet moeilijk en je kunt er tegen om onder druk te werken. Je kunt je werk prima ordenen en doet je werk gedisciplineerd.