Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Helmond
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

 

 

Het beroep

Als beveiliger houd je toezicht. Je zorgt ervoor dat anderen zich veilig kunnen voelen. Je controleert en onregelmatigheden vallen je meteen op. Soms is het nodig dat je handelend optreedt, bijvoorbeeld bij een brand, ongevallen of (kleine) criminaliteit. Het is dan jouw taak om de schade zoveel mogelijk te beperken en als het nodig is de hulp in te roepen van bijvoorbeeld politie, brandweer of ambulancedienst. Als beveiliger heb je een verantwoordelijke taak. Je hebt duidelijke instructies over wat je in welke situatie mag doen. Je werkt zelfstandig, maar meestal wel samen met anderen. Als beveiliger ben je in dienst van een particulier beveiligingsbedrijf of van (grotere) instellingen, bedrijven of winkelcentra. Ben je zelfstandig, kun je in allerlei situaties het hoofd koel houden en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden? Ben je representatief en kun je omgaan met vertrouwelijke informatie? Heb je een goede lichamelijke conditie? Dan zit je bij de opleiding beveiliger op de juiste plek.

 

De opleiding

Tijdens de opleiding volg je lessen op school waarbij de beveiligingsvakken centraal staan. Daarbij komen o.a. aan de orde: het uitvoeren van toegangscontrole; het uitvoeren van controle(rondes); het optreden bij incidenten en calamiteiten en informeren en verwijzen. Daarnaast krijg je les in communicatie, ict en sport. Je krijgt theorie- (kennen) en praktijklessen (kunnen) die zo veel mogelijk aansluiten bij jouw toekomstige beroep. We letten daarbij ook op jouw houding en gedrag.

 

Het kan zijn dat je buiten de lessen om deelneemt aan verschillende activiteiten. Dit betekent dat je ook ’s avonds of in het weekeinde ingezet kunt worden voor schoolopdrachten. Om in de beveiliging te werken is het SVPB-diploma Beveiliger verplicht. De examinering van de competentiegerichte kwalificatie wordt uitgevoerd door de SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).

 

Welke vakken krijg je?

- Beveiliging van objecten
- Wettelijke kaders
- Waarnemen
- Communicatie
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Loopbaan en burgerschap
- Sportvakken (fysieke weerbaarheid, cardio)
- Integrale opdrachten
- Praktisch handelen
- Specifiek rapporteren

 

 

Keuzedelen

Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

 

Is deze opleiding iets voor jouw?

Je staat stevig in je schoenen
Je kunt goed met mensen omgaan
Je hebt een dienstverlenende instelling
Je kunt samenwerken
Je kunt zelfstandig werken
Je kunt goed tegen stress
Je bent representatief
Je bent flexibel

 

Beroepspraktijkvorming


bol
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je in het tweede jaar van de opleiding op stage. Je doet die stages bij een erkend leerbedrijf. Daarvoor wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

bbl
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes meer in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

 

Welke vooropleiding heb je nodig

Je wordt toegelaten als je minimaal een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebt of het diploma Entree. Om beveiliger te kunnen worden mag je niet in aanraking zijn gekomen met justitie en heb je een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig.
Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt daarnaast dat je een baan voor ten minste 24 uur in het werkveld hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Wat kun je na de opleiding doen?

Met het diploma kun je natuurlijk aan het werk. Maar je kunt ook je baan combineren met een vervolgopleiding of doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau. Wij kunnen je daar alles over vertellen.

 

Kosten

Klik hier

 

Meelopen bij deze opleiding

Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

 

Direct aanmelden voor deze opleiding

Meld je aan voor deze opleiding