Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Helmond
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Als beveiliger heb je een verantwoordelijke taak. Je werkt bij een beveiligingsbedrijf of bij bijvoorbeeld een instelling, bedrijf of winkelcentrum. Daar zorg jij ervoor dat anderen zich veilig voelen. Je houdt toezicht en iets bijzonders valt je meteen op. Soms is het nodig dat je handelend optreedt, bijvoorbeeld bij een brand, een ongeval of bij gevallen van (kleine) criminaliteit. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en in allerlei situaties kun jij het hoofd koel houden.

 

De opleiding

In de (bol-)opleiding volg je lessen op school en ga je in het tweede jaar van de opleiding op stage bij een erkend leerbedrijf. Je krijgt theorie- en praktijklessen. Die lessen bestaan uit een mix van beroepsgerichte en algemene vakken. In de beveiliging heb je vaak onregelmatige werktijden. Dat zie je ook in de opleiding terug: af en toe voer je ’s avonds en/of in het weekeinde opdrachten voor school uit.

 

Omdat je in jouw toekomstige werk vaak met mensen te maken hebt, besteden we in de opleiding veel aandacht aan jouw houding en communicatieve en sociale vaardigheden.

 

Wat leer je?

Je leert tijdens de opleiding tot beveiliger hoe je objecten beveiligt. Je leert surveilleren, toezicht houden en rapporteren. Ook leer je waar je op moet letten bij toegangs- en uitgangscontroles. Na de opleiding weet je hoe je eerste hulp kunt verlenen en hoe brand voorkomen én bestreden kan worden.


De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt extra keuzedelen kiezen.

 

Welke vakken krijg je?

- Beveiliging van objecten
- Wettelijke kaders
- Waarnemen
- Communicatie
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Loopbaan en burgerschap
- Sportvakken (fysieke weerbaarheid, cardio)
- Integrale opdrachten
- Praktisch handelen
- Specifiek rapporteren

 

 

Keuzedelen

Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

 

Is deze opleiding iets voor jouw?

Je staat stevig in je schoenen
Je kunt goed met mensen omgaan
Je hebt een dienstverlenende instelling
Je kunt samenwerken
Je kunt zelfstandig werken
Je kunt goed tegen stress
Je bent representatief
Je bent flexibel

 

Beroepspraktijkvorming


bol
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je in het tweede jaar van de opleiding op stage. Je doet die stages bij een erkend leerbedrijf. Daarvoor wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

bbl
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes meer in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

 

Welke vooropleiding heb je nodig

Je wordt toegelaten als je minimaal een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebt of het diploma Entree. Om beveiliger te kunnen worden mag je niet in aanraking zijn gekomen met justitie en heb je een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig.
Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt daarnaast dat je een baan voor ten minste 24 uur in het werkveld hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Wat kun je na de opleiding doen?

Met het diploma kun je natuurlijk aan het werk. Maar je kunt ook je baan combineren met een vervolgopleiding of doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau. Wij kunnen je daar alles over vertellen.

 

Kosten

Klik hier

 

Meelopen bij deze opleiding

Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

 

Direct aanmelden voor deze opleiding

Meld je aan voor deze opleiding