Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
26/08/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Sociale vaardigheden zijn onmisbaar voor de beveiliger. Leer hoe je daadkrachtig en klantvriendelijk communiceert. En leer hoe je een winkel, kantoorgebouw of evenement veilig houdt. Volg de opleiding Beveiliger 2 van ROC Nijmegen.

 

Wat leer je op de opleiding Beveiliger 2?

Je leert hoe je een kantoor, winkel of evenement veilig houdt. En hoe je communiceert met opdrachtgevers, omstanders en verdachte personen. Je bent vaak het visitekaartje van het bedrijf en probeert ongewenste gebeurtenissen te voorkomen. Mocht er toch iets misgaan dan weet jij hoe deze situatie weer op te lossen.

 

Na de opleiding

Direct aan de slag in de beveiliging. Werken bij de politie? Leer dan eerst verder op niveau 3: Coördinator Beveiliging (bij ROC Nijmegen kan het in één jaar!) of Handhaver Toezicht en Veiligheid sluiten perfect aan.

 

Meer over de opleiding

Deze opleiding is een mix van theorie en praktijk. Sociale vaardigheden trainen zijn een belangrijk onderdeel: mensen daadkrachtig aanspreken en klantvriendelijk communiceren zijn onmisbaar voor een goede beveiliger.

 

Om eraan te wennen hoe een beveiliger zich gedraagt, hebben we op school een gedragscode. De opleiding duurt 2 jaar. Het is mogelijk om deze opleiding versneld in één jaar af te ronden. 

 

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • rekenen
  • loopbaan en burgerschap
  • vakgerelateerde sport (weerbaarheid)

De SVPB (De Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging) doet een deel van de examinering voor deze opleiding.

 

Goed om te weten

Deze niveau 2-opleiding van ROC Nijmegen kun je zowel in Nijmegen als in Boxmeer volgen.

 

Werken als Beveiliger 2

Elk bedrijf en elk evenement wil graag dat hun terrein, eigendommen en klanten veilig zijn. Als beveiliger mag jij die grote verantwoordelijkheid dragen!

Met jouw aanwezigheid voorkom je calamiteiten. Ook weet je precies welke veiligheidsprocedures bij jouw klanten gelden. En weet je exact wat jij wél en niet mag doen. 

 

Hoofdtaken van een beveiliger

  • Voorkomen van schade bij (dreigende) calamiteiten
  • Surveilleren bij evenementen en in winkels