Zoekwoorden:
Education Market, Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Veel bedrijven, instellingen en evenementen hebben behoefte aan beveiliging van hun pand en activiteiten. Je bent zichtbaar aanwezig en voorkomt daardoor calamiteiten. Om dat te kunnen doen heb je inzicht in veiligheidsprocedures en ken je je eigen bevoegdheden. Jouw hoofdtaken zijn onder  andere het voorkomen van schade bij (dreigende) calamiteiten en het surveilleren bij evenementen en in winkels.

 

Inhoud van deze opleiding

Tijdens je opleiding krijg je theorie- en praktijklessen. Daarnaast train je je sociale vaardigheden: mensen aanspreken en klantvriendelijk zijn. Je maakt kennis met de gedragscode. Om eraan te wennen hoe je je tijdens het werk gedraagt, hebben we ook op school een gedragscode. Daarnaast krijg je vakken als Nederlands, Engels, rekenen en ICT. De SVPB (De Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging) doet een deel van de examinering voor deze opleiding.

 

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

 

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage (BPV, Beroepspraktijkvorming) bij een erkend leerbedrijf. Je leert in de praktijk. Je houdt bijvoorbeeld toegangscontroles en je rapporteert. Het kan zijn dat je stage loopt tijdens de avonduren, de vakantie(s) en in de weekends.

 

Na de opleiding

Na je opleiding kun je verder studeren op niveau 3. Bij de beveiligingsopleidingen kun je kiezen uit Coördinator Beveiliging of Handhaver Toezicht en Veiligheid.

 

 

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2020.

 

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
  • diploma entree-opleiding (niveau 1)
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Ben je VO-leerling? 

Lees meer op Aanmelden en Intake

 

Ben je géén VO-leerling? 

Dan voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan op Aanmelden en Intake

 

 

Meld jezelf zo snel mogelijk aan

De eerste 72 studenten die zich aanmelden, kunnen starten. Wil je heel graag deze studie volgen? Zorg dan dat je:

  • aan alle toelatingseisen voldoet;
  • je zo snel mogelijk aanmeldt.

Wachtlijst

Natuurlijk hebben we ook een wachtlijst. Het kan namelijk gebeuren dat niet alle 72 studenten ook echt starten. De wachtlijst heeft 10 plaatsen beschikbaar. Als je niet bij de eerste 72 hoort en op deze lijst komt, nemen we contact met je op.

 

Voor de zekerheid: schrijf je ook in bij een andere studie

Zorg dat je je ook altijd inschrijft voor een andere studie die goed bij je past. Zo voorkom je dat je niet kunt gaan studeren. 

 

Verklaring Omtrent Gedrag

Tijdens je studie ga je stagelopen. Bij sommige stageplekken is een recente Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Houd er rekening mee dat het aanvragen tijd kost. Minimaal 4, maximaal 8 weken. Heb je geen strafbare feiten gepleegd? Dan beslist het Ministerie dat je het binnen 4 weken krijgt. Ben je wel in aanraking geweest met Justitie? Dan nemen ze binnen 8 weken een beslissing. 

 

Na je aanmelding

Kom je van het Voortgezet Onderwijs (VO)? Dan vul je vóór 1 april je Digitaal Doorstroomdossier in en kun je bij ons beginnen. Kom je niet van het VO? Dan ontvang je van ons een e-mail en brief waarin staat hoe je een papieren doorstroomdossier kunt invullen en wat je verder kunt doen. Voor meer informatie kun je ook kijken op Aanmelden en Intake.

 

Meer informatie

Beroepen in de zorg stellen strikte eisen aan hygiëne. Je zorgt er dan ook voor dat tijdens de praktijklessen je haren vastzitten, je nagels kortgeknipt en ongelakt zijn, je sieraden af zijn en je onderarmen ontbloot.  Als Doktersassistent wil je straks de juiste zorg bieden aan patiënten. Daarvoor is het belangrijk om de verschillende vaardigheden in de praktijk alvast te oefenen, bv. het meten van de bloeddruk. Dit betekent dat je daarvoor ook lichaamsdelen moet ontbloten tijdens de praktijklessen. Daarnaast weet je dat sommige stagebedrijven eisen kunnen stellen aan je uiterlijke verzorging bijvoorbeeld met betrekking tot kleding, piercings of make-up. Daarnaast vergroot je je kans op succes als je een van de volgende vakken als examenvak hebt: natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie.

 

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen. De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld. Het lesgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BOL-studenten, bedraagt € 1168,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

 

 

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 350,84
Kleding en materialen € 30,00
Overig € 0,00
Totaal € 380,84