Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Ede
Edu level:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study load:
0 hrs
Duration:
1 Year

Description:

Iets voor jou?

Je geeft graag leiding, bent stressbestendig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je wilt graag hogerop binnen de beveiligingsbranche en je hebt de opleiding Beveiliger niveau 2 afgerond.

 

 

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2019 - 2020 een beperkt aantal -  namelijk 20 -  opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld.

 

De opleiding Coördinator Beveiliging sluit aan op de opleiding Beveiliger niveau 2. De nadruk ligt bij deze opleiding op het leren coördineren van beveiligingswerkzaamheden. Je leert een team van beveiligers aansturen. Je weet hoe je moet rapporteren aan het management en je bent in staat om gepaste voorstellen te doen die veiligheidsplannen en draaiboeken verbeteren. Tijdens lessen, excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en een stage, word je klaargestoomd voor een uitdagende leidinggevende functie.

 

Je was al een vakkundige beveiliger, maar met deze opleiding kun je aan de slag als teamleider, coördinator beveiliging, meewerkend groepshoofd, planner of hoofd surveillant. Doorstromen naar de Koninklijke Marechaussee of politie is ook mogelijk. Je geeft beveiligers instructies en ziet erop toe dat de taken goed worden uitgevoerd. Je bent in staat om voor een team van medewerkers de juiste beslissingen te nemen als de situatie daarom vraagt. Je maakt roosters en dienstplanningen en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken rond de beveiliging van een gebouw, terrein of alarmcentrale en rapporteert hierover.