Zoekwoorden:
Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Ede
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Je geeft graag leiding, bent stressbestendig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je wilt graag hogerop binnen de beveiligingsbranche en je hebt de opleiding Beveiliger niveau 2 afgerond.

 

BEPERKT AANTAL OPLEIDINGSPLAATSEN BESCHIKBAAR (NUMERUS FIXUS)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2022-2023 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 20. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 20 plaatsen.

 

DE OPLEIDING BEVEILIGER 3

(VOORHEEN COÖRDINATOR BEVEILIGING)

De opleiding Beveiliger 3 sluit aan op de opleiding Beveiliger niveau 2. De nadruk ligt bij deze opleiding op het leren coördineren van beveiligingswerkzaamheden. Je leert een team van beveiligers aansturen. Je weet hoe je moet rapporteren aan het management en je bent in staat om gepaste voorstellen te doen die veiligheidsplannen en draaiboeken verbeteren. Tijdens lessen, excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en een stage, word je klaargestoomd voor een uitdagende leidinggevende functie.

 

JOUW CARRIÈRE

Je was al een vakkundige beveiliger, maar met deze opleiding kun je aan de slag als teamleider, coördinator beveiliging, meewerkend groepshoofd, planner of hoofd surveillant. Doorstromen naar de Koninklijke Marechaussee of politie is ook mogelijk. Je geeft beveiligers instructies en ziet erop toe dat de taken goed worden uitgevoerd. Je bent in staat om voor een team van medewerkers de juiste beslissingen te nemen als de situatie daarom vraagt. Je maakt roosters en dienstplanningen en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken rond de beveiliging van een gebouw, terrein of alarmcentrale en rapporteert hierover.

 

STUDIE IN CIJFERS

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.