Keywords:
Cyber, Serious Games, Digital media
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Jouw aandacht wordt gegrepen als het gaat om coderen, web development, nieuwe digitale producten en technologieën. Eigenlijk alles wat met het internet verbonden is, vind jij super interessant.

 

Wil jij leren programmeren?

Dat kan tijdens de opleiding CMGT midden in het centrum van Rotterdam. Je gaat hier aan de slag met verschillende programmeertalen en creatieve tools. Naast programmeren vind je het ook leuk om creatieve concepten te bedenken en uit te voeren. Denk aan internet of things, virtual en augmented reality, mobile-, web- en game app projecten. Kortom; jij bent een doorzetter die afwisseling en uitdaging nodig heeft, altijd nieuwsgierig blijft en dus eigenlijk een échte creative developer is.

 

Van web developer, mobile en game designer tot Internet of Things

Je wordt uitgedaagd om verschillende ontwerpen te maken en vervolgens applicaties met impact te ontwikkelen. Een technische én creatieve studie want als je die twee werelden combineert ontstaan er nieuwe producten waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Daarom staan bedrijven om jou te springen voor een stage en zodra je klaar bent met studeren kun je aan het werk.

 

Het eerste jaar CMGT

In het eerste jaar CMGT krijg je direct toegang tot alle kennis en middelen die je nodig hebt: je duikt in verschillende programmeertalen zoals Javascript en PHP en oefent met allerlei brainstormtechnieken. Je gaat actief op onderzoek uit in de stad en we zetten je aan het denken over technologie in het vak ‘techniekfilosofie’ met onderwerpen als singularity, artificial intelligence en het brein.

 

Onze docenten leren je de kneepjes van het vak creative development en werken daarnaast vaak nog in het bedrijfsleven. Je leert aan de slag te gaan voor eigen klanten en door online en offline met je medestudenten en docenten aan echte projecten te werken, leer je een hoop van elkaar. In een vakgebied waar de veranderingen razendsnel gaan is dat wel zo handig en vooral heel leuk, want de sfeer is relaxed en informeel bij ons. Geen grote collegezalen maar moderne studio’s en werkomgeving, deze plek heeft veel raakvlakken met de werkvloer. Geen ‘dit is hoe het moet’ maar ‘ga het gewoon proberen’.

 

Gaandeweg kies je steeds meer een richting die je goed past. Je krijgt genoeg vrijheid en eigen verantwoordelijkheid want het is jouw studie en in het bedrijfsleven wordt die zelfstandigheid gewaardeerd. Studenten van de opleiding CMGT weten als geen ander hoe je een vraag van de klant kan vertalen naar een verrassend idee en hoe je dit zelf ontwikkelt tot een makkelijk te gebruiken interactief product. Eentje waar de doelgroep blij van wordt. En juist omdat ze zo veelzijdig zijn en echt leren meedenken zien we dat veel studenten tijdens hun studie al een serieuze bijbaan hebben in hun vakgebied. Bijvoorbeeld als tech lead, full-stack web developer, mobile developer of creative developer. Zo krijgen ze contracten aangeboden bij Digital Agencies als IO, RedKiwi, Q42, Slik, YipYip en Notive. Maar ook bij Gaming en Virtual Reality bedrijven als Total Mayhem Games, TurtleBlaze, Edumersive en bij Digital Product Innovators als Teqplay. Zelfs de grote spelers als Coolblue, Greenchoice en de Gemeente Rotterdam staan te springen om onze CMGT’ers om hun kwaliteit en veelzijdigheid, en de échte ondernemers beginnen een eigen bedrijf.