Keywords:
Cyber, Serious Games, Digital media
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
unknown
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Jouw aandacht wordt gegrepen als het gaat om coderen, nieuwe digitale producten en technologieën . Eigenlijk alles wat met het internet verbonden is, vind jij super interessant.

 

Naast programmeren vind je het ook leuk om creatieve concepten te bedenken en uit te voeren. Een doorzetter die afwisseling en uitdaging nodig heeft, altijd nieuwsgierig blijft en dus eigenlijk een échte creatieve programmeur.

 

Van web, mobile en games tot Internet of Things, tijdens de opleiding CMGT midden in het centrum van Rotterdam, ga je ontwerpen en ontwikkelen. Een technische én creatieve studie want als je die twee werelden combineert ontstaan er nieuwe producten waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Daarom staan bedrijven om jou te springen voor een stage en zodra je klaar bent met studeren kun je aan het werk.

 

In het eerste jaar krijg je direct toegang tot alle kennis en middelen die je nodig hebt: je duikt in verschillende programmeertalen zoals Javascript en PHP en oefent met allerlei brainstormtechnieken. Je gaat actief op onderzoek uit in de stad en we zetten je aan het denken over technologie in het vak ‘techniekfilosofie’ met onderwerpen als singularity maar ook privacy en ethiek.

 

Onze docenten leren je de kneepjes van het vak en werken vaak daarnaast nog in het bedrijfsleven. Je gaat aan de slag voor een eigen klant en door online en offline met je medestudenten en docenten aan echte projecten te werken, leer je een hoop van elkaar. In een vakgebied waar de veranderingen razendsnel gaan is dat wel zo handig en vooral heel leuk, want de sfeer is relaxed en informeel. Geen grote collegezalen maar moderne studio’s en werkomgeving, deze plek heeft veel raakvlakken met de werkvloer. Geen ‘dit is hoe het moet’ maar ‘ga het gewoon proberen’.

 

Gaandeweg kies je steeds meer een richting die je goed past. Je krijgt genoeg vrijheid en eigen verantwoordelijkheid want het is jouw studie en in het bedrijfsleven wordt die zelfstandigheid gewaardeerd. Studenten CMGT weten als geen ander hoe je een vraag van de klant kan vertalen naar een verrassend idee en deze zelf ontwikkelt tot een makkelijk te gebruiken product. Eentje waar de doelgroep blij van wordt. En juist omdat ze zo veelzijdig zijn en echt leren meedenken zien we dat veel studenten tijdens hun studie al een serieuze bijbaan hebben in hun vakgebied. Zo krijgen ze contracten aangeboden bij Digital Agencies als Burst, DPDK en Fabrique maar ook bij Digital Product Innovators als Teqplay en SyncVR. Zelfs de grote spelers als Coolblue, Eneco en YourSurprise staan te springen om onze CMGT’ers en de échte ondernemers beginnen een eigen bedrijfje.

 

Kortom, in deze opleiding zit een uitdagende toekomst.