Keywords:
Education Market, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Elektrotechniek is overal. In hoe we communiceren, hoe we ons verplaatsen, genezen en vermaken. Elektrotechniek wordt steeds meer nano, embedded en geïntegreerd.

 

De toepassingen worden steeds groter, krachtiger en duurzamer. Dit vraagt om elektrotechnici die in nieuwe oplossingen of toepassingen kunnen denken, prototypes bouwen en laten werken. Van quadcopters tot oplaadpunten voor elektrische auto’s.

 

Zoek je een opleiding met gunstige toekomstperspectieven, dan is hbo Elektrotechniek een goede keuze. Na een brede basisopleiding en stage, verdiep je je in het laatste jaar door een minor. Zo is er Electrical Power Engineering; gericht op het ontwerpen, bouwen en beheren van elektrische installaties en systemen. Of je kiest voor de minor Embedded Systems: hier leer je over microcontrollers, real-time systemen, C programmeren, digitale schakelingen, digitale signaalbewerking en computerarchitectuur. Of kies de minor Mechatronica waarbij elektrotechniek, technische informatica en werktuigbouwkunde samenkomen in besturingstechniek, ontwerpen van geautomatiseerde systemen, aandrijvingen en het programmeren hiervan. Ben je graag bezig met elektronica, programmeren of energievraagstukken, ben je nieuwsgierig en heb je affiniteit met wiskunde en natuurkunde, dan is de opleiding Elektrotechniek zeker wat voor jou.

 

Het eerste jaar
In het propedeusejaar oriënteer je je breed in de elektrotechniek. Je legt een goede theoretische en praktische basis. Bij Elektrotechniek bieden wij je parallel aan je studie een begeleidingstraject: de PI-lijn (Professionele Identiteit). In de PI-lijn bieden we je handvatten om je studie succesvol te laten zijn. Ook willen wij dat je een goed beeld krijgt van het vakgebied Elektrotechniek en begeleiden we jou in je ontwikkeling tot een ELEprofessional.

 

Na het eerste jaar
In het tweede jaar ligt het accent op aandrijftechniek en vermogenselektronica, energiecentrales, digitale signaalbewerking, telecommunicatie, regeltechniek en embedded systems. Je voert ook projecten uit waarin deze onderwerpen worden toegepast. In de hoofdfase ga je een half jaar op stage. Tijdens de eerste helft van het vierde jaar volg je een minor (specialisatie). Deze kies je in overleg met je coach. Het laatste half jaar voltooi je een afstudeeropdracht in een bedrijf.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).