Zoekwoorden:
Education Market, Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wil je de wereld gezonder, duurzamer, sneller of zinvoller maken? En vind je 't leuk om met energie, elektronica of programmeren bezig te zijn? Dan is de opleiding Elektrotechniek zeker iets voor jou.

 

Elektrotechniek is overal. In hoe we communiceren, hoe we ons verplaatsen, genezen en vermaken. Je maakt het met hbo Elektrotechniek; het werk van elektrotechnici is techniek. Wij vinden het een uitdaging om het probleem te analyseren, een oplossing te ontwerpen en het ook daadwerkelijk werkend af te leveren.

 

Zo is er Electrical Power Engineering (windmolens, zonnepanelen en elektrisch vervoer). Of je kiest voor Embedded Systems (besturing logistieke robotwagens in de haven, klimaatbeheersing in je auto, hartbewakingsapparatuur en een muziekversterker). Maar je kunt je ook specialiseren in Mechatronica (robotarmen, automatische verpakkingslijnen en beeldherkenning van producten).

 

Zoek je een opleiding met gunstige toekomstperspectieven, dan is hbo Elektrotechniek een goede keuze. We gaan er natuurlijk van uit, dat je in je vooropleiding affiniteit met wiskunde en logisch denken hebt opgedaan.

 

Beroepsbeeld

Als afgestudeerde kun je terecht komen op research & development afdelingen waar je elektronica ontwikkelt. Ook kun je werken in technisch-commerciële functies of doorgroeien naar een managementfunctie in het bedrijfsleven en bij de overheid. In de functie van ontwerper werk je bijvoorbeeld aan:

 

- elektrische energiesystemen,
- duurzame energiesystemen,
- netwerken en telecommunicatieapparatuur,
- meet- en regelsystemen binnen de industrie,
- industriële elektronica en automatisering,
- “Embedded Systems” (die bestaande systemen slimmer maken).