Keywords:
Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De smartwatch, elektrische auto en speed pedelec; zomaar een paar voorbeelden van elektrotechniek in de praktijk. En dan hebben we het nog niet over virtual reality of robotica.

 

Heb jij net zulke slimme ideeën voor nieuwe vormen van communicatietechniek, apparatuur voor de gezondheidszorg, robots en duurzame toepassingen? Ben jij die gedreven vaktechneut die deze elektronica of software ontwerpt? Dan is de opleiding Elektrotechniek echt iets voor jou!

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2017, 2018, 2019 en 2020.
  • Vanaf het eerste jaar aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten
  • Een kleinschalige opleiding met betrokken en bevlogen docenten.

Wat staat je te wachten?

Wij leiden je op tot technische alleskunner. Een pionier die over de grenzen van het eigen vakgebied kijkt en met gedegen kennis en creativiteit aan de wieg staat van nieuwe producten en oplossingen. Je komt met vernieuwende ideeën waarmee je een product ontwikkelt of juist verbetert.

 

Elektrotechniek is een studie met een grote maatschappelijke impact. Jij levert bijvoorbeeld een bijdrage aan het milieu door het toepassen van energiezuinig en milieuvriendelijk ontwerpen. Als electrical engineer bedenk en ontwerp je ook nieuwe communicatietechnieken, apparatuur voor de gezondheidszorg en robots voor allerlei toepassingen.