Zoekwoorden:
Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leeuwarden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De smartwatch, elektrische auto en speed pedelec; zomaar een paar voorbeelden van elektrotechniek in de praktijk. En dan hebben we het nog niet over virtual reality of robotica. Heb jij net zulke slimme ideeën voor nieuwe vormen van communicatietechniek, apparatuur voor de gezondheidszorg, robots en duurzame toepassingen? Ben jij die gedreven vaktechneut die deze elektronica of software ontwerpt? Dan is de opleiding Elektrotechniek echt iets voor jou!

 

 

Wat staat je te wachten?
Wij leiden je op tot technische alleskunner, een pionier die over de grenzen van het eigen vakgebied kijkt en met gedegen kennis en creativiteit aan de wieg staat van nieuwe producten en oplossingen. Je komt met vernieuwende ideeën waarmee je een product ontwikkelt of juist verbetert.

 

Elektrotechniek is een studie met een grote maatschappelijke impact. Jij levert bijvoorbeeld een bijdrage aan het milieu door het toepassen van energiezuinig en milieuvriendelijk ontwerpen. Maar als electrical engineer bedenk en ontwerp je ook nieuwe communicatietechnieken, apparatuur voor de gezondheidszorg en robots voor allerlei toepassingen.

 

 

Wat kun je worden met de opleiding Elektrotechniek?
Na je studie kun je meestal direct aan het werk, want de vraag naar goed opgeleide technici is erg groot! Landelijk gezien vindt 94% van alle afgestudeerden van de hbo-opleiding Bouwkunde binnen anderhalf jaar een baan op niveau. Na je opleiding zijn er veel beroeps mogelijkheden. Hieronder vind je een paar concrete voorbeelden van mogelijke functies.

 

- Projectengineer
Je bent coördinator en ontwerper van schema’s en planningen en overlegt hiervoor vaak met collega’s uit andere disciplines.

 

-Projectmanager
Je werkt op het grensgebied van engineering en projectmanagement. Je geeft leiding aan technische medewerkers.

 

-Technisch adviseur
Je geeft zowel technisch als commercieel advies aan de klant. Je vertaalt de wens van de klant naar producten die jouw bedrijf kan leveren

 

-Software engineer
Je ontwikkelt, onderhoudt en test softwaresystemen. Meestal werk je onder leiding van een projectleider in teamverband aan de ontwikkeling van nieuwe systemen.

 

-Productontwerper
Je ontwerpt nieuwe producten of onderdelen hiervoor.

 

-Medisch technicus
Je vertaalt de wensen van artsen en ander medisch personeel naar nieuwe apparaten, of je verbetert bestaande apparaten.