Keywords:
Security, Network Monitoring, Architecture, Encrypted communications
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5)
Start date:
12/06/2023
Study Load:
33 hrs
Duration:
3 days
More information

Description:

Encryptie, digitale handtekeningen en certificaten worden veelvuldig gebruikt voor het waarborgen van vertrouwelijkheid en authenticiteit in IT-omgevingen. In deze cursus wordt ingegaan op de verschillende basistechnieken van cryptografie en de praktische inzetbaarheid ervan.

 

In drie dagen wordt er op een duidelijke manier uitgelegd wat cryptografie is, zonder al te diep in de techniek en de wiskunde te duiken. De focus ligt op de toepassing; er wordt besproken in welke situaties en onder welke omstandigheden de diverse technieken gebruikt kunnen worden. Met diverse oefeningen krijgt u direct gevoel voor de praktische aspecten.

 

In het bijzonder wordt er gekeken naar de technische én organisatorische aspecten van een Public Key Infrastructure (PKI). Er wordt stilgestaan bij de verschillende rollen – zoals CA en RA – en de aandachtspunten voor hun processen. Ook wordt de technische werking van certificaten en het gebruik daarvan in TLS uitgebreid behandeld.

Na het volgen van deze cursus kunt u meepraten met de security-specialisten en afgewogen advies uitbrengen over de keuzes bij beleid en implementatie van cryptografie.

 

Doelgroep

De cursus Encryptie en PKI Practitioner is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken krijgt met cryptografie of digitale certificaten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Systeem-, netwerk- of certificaatbeheerders
  • Applicatie-ontwikkelaars
  • Security Consultants / Officers / Architects
  • Managers of projectleiders van een cryptografie-team

Voorkennis

Voor deze cursus is geen bijzondere voorkennis vereist. Enige basiskennis van IT-Security wordt echter wel aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan om eerst de cursus IT-Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

  • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
  • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
  • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.