Keywords:
Law, Economics
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Finance, Tax and Advice is dé nieuwe bachelor nadat de opleidingen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie zijn samengevoegd.

Met deze nieuwe bachelor kun je terechtkomen in het bank - en verzekeringswezen of aan de slag als fiscaal adviseur. De studie Finance,Tax and Advice (FTA) leidt je op tot een breed inzetbare financieel of fiscaal adviseur.

Als financieel en fiscaal adviseur opereer je binnen een breed werkveld op het snijvlak van economie en (fiscaal) recht. Je lost financiële vraagstukken op, geeft advies en brengt risico's in kaart voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Een bedrijf dat wil gaan uitbreiden en de investeringen wil financieren of een particulier die zijn financiële toekomst wil veiligstellen. Naast de nationale context, leer je ook meer over de internationale aspecten zoals (tax)-law and banking.

 

 

Jij bent de nieuwe financiële adviseur van de toekomst

Er is behoefte aan een nieuw soort financieel adviseur die de steeds complexere financiële en fiscale wereld het hoofd kan bieden. Je toekomstige particuliere en zakelijke klanten hebben behoefte aan een integere, deskundige financial die raad weet met belastingtechnische en financiële uitdagingen. Een professional die vanuit een helikopterview een situatie kan analyseren en risico's weet in te schatten. Iemand met een perfecte combinatie van financiële kennis, professionele vaardigheden en integere houding, die met behulp van digitale technologie duurzame oplossingen kan bieden voor particuliere en zakelijke klanten. Met de opleiding Finance, Tax and Advice kun jij die adviseur worden in de financieel – zakelijke branche. Bij een fiscaal adviesbureau, (multinational) bank, verzekeraar, pensioenfonds, accountantsbureau, de belastingdienst of misschien wel jouw eigen onderneming

 

 

De opleiding in het kort

Zoals gezegd: de opleiding FTA is een samenvoeging van de twee opleidingen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie. Het (nieuwe) curriculum is ontwikkeld in samenwerking met jouw toekomstige werkgevers. Je komt in het eerste jaar al in contact met de beroepspraktijk. Dit eerste jaar volg je een gezamenlijk programma met studenten Accountancy en Finance & Control (Bedrijfseconomie). We bereiden je tijdens de opleiding voor op hoe je relaties moet onderhouden, financiële producten ontwikkelt, beleid maakt, advies geeft en situaties analyseert. Via verschillende werkvormen ontwikkel je de vaardigheden op het gebied van advies, communicatie, management en ICT die voor een financieel professional noodzakelijk zijn. Tijdens je studie heb je bovendien de mogelijkheid om je Wft-diploma's te halen die wettelijk nodig zijn om financieel advies te mogen geven. De Hanzehogeschool Groningen is hiervoor een erkend exameninstituut. 

Meer weten over de opleiding? Vraag dan een brochure aan of bezoek een open dag.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).