Keywords:
Law, Economics
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

We bereiden je tijdens deze opleiding voor op hoe je relaties moet onderhouden, financiële producten ontwikkelt, beleid maakt, advies geeft en situaties analyseert. Via verschillende werkvormen ontwikkel je de vaardigheden op het gebied van advies, communicatie, management en ICT die voor een financieel professional noodzakelijk zijn. De inhoud van de opleiding is ontwikkeld in samenwerking met jouw toekomstige werkgevers. Je komt in het eerste jaar al in contact met de beroepspraktijk. Tijdens je studie heb je bovendien de mogelijkheid om je Wft-diploma's te halen die wettelijk nodig zijn om financieel advies te mogen geven. De Hanzehogeschool Groningen is hiervoor een erkend exameninstituut. Met de opleiding Finance, Tax and Advice kun jij de adviseur worden in de financieel – zakelijke branche. Bij een fiscaal adviesbureau, (multinational) bank, verzekeraar, pensioenfonds, accountantsbureau, de belastingdienst of misschien wel jouw eigen onderneming!

 

Na je bacheloropleiding kun je ervoor kiezen een post hbo opleiding of een masteropleiding te volgen. De Hanzehogeschool Groningen heeft verschillende masters ontwikkeld, waarbij je direct toelaatbaar bent. Je hebt ook de mogelijkheid om door te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Denk hierbij aan de (pre-) master Fiscaal Recht of Finance.

 

Na de bacheloropleiding Finance, Tax and Advice heb jij veel mogelijkheden om binnen de financiële en fiscale sector aan de slag te gaan of in een functie te bekleden in het bank-en verzekeringswezen. Een aantal functies waar je aan kunt denken: belastingadviseur, financieel adviseur, bedrijfsfiscalist, hypotheek adviseur, accountmanager bedrijven of medewerker van een fiscale afdeling.