Keywords:
Tax Law
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Belasting betalen, het is een van de twee zekerheden in het leven. De nationale en internationale wetgeving is complex. En dus is er altijd vraag naar goed opgeleide Leidse juristen. Jij kan met jouw kennis overheid, bedrijven en particulieren adviseren.

 

Waarom Fiscaal recht studeren?

Fiscaal recht is maatschappelijk relevant. Iedereen heeft met belastingen te maken. Als een Nederlands bedrijf een Duits filiaal opent, welk land mag dan belasting heffen? Wat zijn de fiscale gevolgen van het kopen van een tweede huis? Als fiscaal jurist weet jij de antwoorden. En kun je in Nederland of internationaal nuttig werk doen.

 

Waarom Fiscaal recht aan de Universiteit Leiden?

  • Je krijgt niet alleen brede theoretische kennis, maar in Leiden besteden we ook veel aandacht aan de dynamische en complexe praktijk.
  • Je kunt de opleiding Fiscaal recht uitbreiden met keuzevakken en stages, bijvoorbeeld ook met een vreemde taal: alles in de richting waar jouw interesse naar uitgaat.
  • Na je bachelor heb je direct toegang tot een verdiepende of verbredende master, waarbij ons internationale netwerk jou de kans geeft nog meer ervaring op te doen.

Past Fiscaal recht bij jou?

Houd jij ervan om complexe juridische puzzels op te lossen? Vind je het leuk om problemen te analyseren? Dan is de opleiding Fiscaal Recht iets voor jou. Zeker als je ook gaat voor inhoud en gevoel hebt voor taal. Het niveau in Leiden ligt behoorlijk hoog, en daarmee ook het eindresultaat: je krijgt de beste fiscale bagage mee.

 

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Fiscaal Recht.

FaLang translation system by Faboba