Keywords:
Tax Law
Edu type:
Formal education
Location:
Tilburg
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat is Fiscaal Recht?

  • Het recht draait niet alleen om wetten en regels. Je leert juist tussen de regels door te lezen en analyseert fiscale vraagstukken in hun bredere maatschappelijke context.

  • Naast een brede juridische basis in de rechtsgebieden strafrecht, privaatrecht en staats- en bestuursrecht, volg je ook fiscale en bedrijfseconomische vakken.

  • Door te leren schakelen tussen het juridische en economische kun je later goed gefundeerde fiscale juridische adviezen geven.

  • Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare fiscalist die in staat is kritisch te kijken naar de dynamische ontwikkelingen binnen het belastingrecht.

 

 

Waarom zou je Fiscaal Recht studeren in Tilburg? 

  • Veel docenten uit ons team werken parttime als fiscalist, bijvoorbeeld bij een van de grote advieskantoren, bij de Belastingdienst of binnen de fiscale rechtspraak. Door deze link tussen de wetenschap en de praktijk heb jij een sterke basis voor je toekomstige baan.

  • De opleiding biedt mogelijkheden om al tijdens je studie kennis te maken met de (beroeps)praktijk.

  • Deze bachelor staat op de tweede plek van alle Fiscaal Recht opleidingen in Nederland. Studenten zijn in het bijzonder zeer te spreken over het docententeam. Maar liefst 89% van onze studenten zou deze opleiding aanbevelen aan anderen.

  • De opleiding heeft een gunstig beroepsperspectief. Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen drie maanden na afstuderen een baan.  

 

 

Wat kun je worden na je studie?

Fiscaal Recht is een opleiding met zeer gunstige baankansen: afgestudeerden vinden gemiddeld binnen vijf maanden een baan. Er zijn veel mogelijkheden na je studie, zoals een carrière bij het Ministerie van Financiën, de rechtbank of de Belastingdienst. Ook is het mogelijk fiscaal adviseur of medewerker te worden bij de Hoge Raad. Lees meer over jouw toekomstmogelijkheden

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).