Keywords:
Tax Law
Edu type:
Formal education
Location:
Tilburg
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Het recht draait niet alleen om wetten en regels. Je leert juist tussen de regels door te lezen en analyseert fiscale vraagstukken in hun bredere maatschappelijke context. De bachelor Fiscaal Recht leidt je op tot een breed inzetbare fiscalist die in staat is kritisch te kijken naar de dynamische ontwikkelingen binnen het belastingrecht.

 

Programma

Naast een brede juridische basis volg je ook fiscale en bedrijfseconomische vakken. 

  • Het eerste  jaarverwerf je een brede juridische basis, om zo van alle markten thuis te zijn. Je volgt je cursussen samen met studenten van debachelor Rechtsgeleerdheid.
  • Vanaf het tweede jaarligt het accent op de fiscale vakken. Ook volg je enkele ondersteunende cursussen zoalsBoekhouden, AccountingenLeer van de Openbare Financiën.
  • In hetderde jaarvolg je de laatste fiscale vakken, leer je pleiten voor een rechter en schrijf je een eindscriptie: de bachelorthesis. Ook kun je ervoor kiezen om zonder studievertraging een half jaar in het buitenland te studeren.

Typische vakken zijn:

  • Grondslagen Inkomstenbelasting
  • Grondslagen Vennootschapsbelasting
  • Grondslagen Europees en Internationaal belastingrecht

Wat kun je worden na je studie?

Fiscaal Recht is een opleiding met zeer gunstige baankansen: afgestudeerden vinden gemiddeld binnen vijf maanden een baan. Er zijn veel mogelijkheden na je studie, zoals een carrière bij het Ministerie van Financiën, de rechtbank of de Belastingdienst. Ook is het mogelijk fiscaal adviseur of medewerker te worden bij de Hoge Raad. Lees meer over jouw toekomstmogelijkheden

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).