Keywords:
Tax Law
Edu type:
Formal education
Location:
Maastricht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Hoe kan je welvaart eerlijk verdelen in een samenleving? Hoe zorg je ervoor dat belastingen niet in de weg staan van internationale handel en investeringen, maar dat grote bedrijven hun verplichtingen ook niet kunnen ontlopen? Zijn lage belastingen op elektrische auto’s een goed idee om milieuvervuiling tegen te gaan? Als je dit soort vragen boeiend vindt dan is de bachelor Fiscaal Recht misschien iets voor jou. Vanwege het groeiende belang van Europese regelgeving leer je in deze dynamische opleiding ook veel over de internationale aspecten van het recht. Dat doe je door bijvoorbeeld te onderzoeken waar je belasting moet betalen als je in Nederland woont, maar in Duitsland werkt. Je werkt in kleine groepen aan relevante (fiscale) onderwerpen en krijgt daarmee alle essentiële juridische vaardigheden zoals pleiten, bemiddelen, onderhandelen en schrijven onder de knie. Daarnaast is er volop aandacht voor 21e eeuwse persoonlijke vaardigheden zoals strategisch en analytisch denken, luisteren, samenwerken, en het gebruik van nieuwe technologie. Dit bereidt je voor op je toekomstige werk als fiscaal jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.

 

Kortom, een moderne, dynamische opleiding in inhoud en vaardigheden die je een bijzonder goede start biedt richting de arbeidsmarkt!

 

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

 

Interesse in deze opleiding? Tijdens een verdiepingsdag ervaar je hoe het is om één dag rechtenstudent te zijn. Je neemt deel aan een onderwijsgroep, zo maak je alvast kennis met het onderwijssysteem en de studiestof. De hele dag word je begeleid door ouderejaars studenten.