Zoekwoorden:
Tax Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Maastricht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Hoe kan je welvaart eerlijk verdelen in een samenleving? Hoe zorg je ervoor dat belastingen niet in de weg staan van internationale handel en investeringen, maar dat grote bedrijven hun verplichtingen ook niet kunnen ontlopen? Zijn lage belastingen op elektrische auto’s een goed idee om milieuvervuiling tegen te gaan? Als je dit soort vragen boeiend vindt dan is de bachelor Fiscaal Recht misschien iets voor jou. Vanwege het groeiende belang van Europese regelgeving leer je in deze dynamische opleiding ook veel over de internationale aspecten van het recht. Dat doe je door bijvoorbeeld te onderzoeken waar je belasting moet betalen als je in Nederland woont, maar in Duitsland werkt. Je werkt in kleine groepen aan relevante (fiscale) onderwerpen en krijgt daarmee alle essentiële juridische vaardigheden zoals pleiten, bemiddelen, onderhandelen en schrijven onder de knie. Daarnaast is er volop aandacht voor 21e eeuwse persoonlijke vaardigheden zoals strategisch en analytisch denken, luisteren, samenwerken, en het gebruik van nieuwe technologie. Dit bereidt je voor op je toekomstige werk als fiscaal jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.

 

Kortom, een moderne, dynamische opleiding in inhoud en vaardigheden die je een bijzonder goede start biedt richting de arbeidsmarkt!

 

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

 

Bachelor Honours Programme

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een honours programme aan studenten die aantonen dat ze uitblinken in hun studie. Het is een extra-curriculair programma dat je 25 ECTS oplevert, gedurende een periode van twee jaar. Het combineert projectwerk en een persoonlijk leiderschapstraject.