Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat is Fiscaal recht?

In de bacheloropleiding Fiscaal recht vormt het belastingrecht de kern. Belastingen zijn een belangrijk onderdeel van de maatschappelijke realiteit. Kijk maar eens in de krant hoe vaak het over belastingen gaat: zowel in het bedrijfsleven als in de politiek. Een fiscalist zit nooit zonder werk.

 

Erasmus School of Law vindt kwaliteit belangrijk. Daarom volg je per blok maar één vak (een studiejaar heeft acht blokken), bestaan onderwijsgroepen uit maximaal tien studenten en bovendien is Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit voor hardwerkende studenten dé opstap naar een mooie, goedbetaalde carrière.

 

 

Inhoud van de studie

Belastingwetten veranderen regelmatig. Als student Fiscaal Recht richt je je op een rechtvaardige belastingdruk en op de toepassing van het belastingrecht in de praktijk. De studie Fiscaal Recht bestaat met name in het eerste jaar uit vakken uit de studie rechtsgeleerdheid en in de latere jaren uit specifieke fiscaalrechtelijke vakken.

Je volgt:

  • Onderwijsgroepen
  • Practica
  • Hoorcolleges

In onderwijsgroepen analyseer je problemen met een tutor en tien studenten. Tijdens practica werk je aan juridische vaardigheden (pleiten, adviesvaardigheden, een debat leiden). In de hoorcolleges leer je theorie en worden actuele onderwerpen behandeld. Daarnaast doe je veel aan zelfstudie.

 

 

Onderwijsvorm

Je volgt onderwijs in de vorm van Erasmus Law College. Dit wordt ook wel het Probleem Gestuurd Leren (PGL) genoemd. Het houdt in dat het studiejaar opgedeeld is in 8 verschillende blokken. Elk blok beslaat 5 onderwijsweken. Gedurende deze 5 weken volg je 1 vak en elk vak bestaat uit onderwijsgroepen, practica en hoorcolleges.

 

  

Carrièremogelijkheden

Na hun studie werken fiscaaljuristen bij:

  • de Belastingdienst;
  • het Ministerie van Financiën;
  • advocatenkantoren;
  • de rechtelijke macht;
  • wetenschappelijke instellingen;
  • het bedrijfsleven en advieskantoren.

Ook internationaal heb je grote kansen. Zeker als je kennis hebt van Europees en internationaal fiscaal recht en je Engels op voldoende niveau is.

 

Het salaris van een fiscaaljurist is goed. Fiscaaljuristen van de Erasmus Universiteit vinden vaak snel een baan. Vaak bij een van de grote kantoren in de (inter)nationale belastingadviespraktijk.

 

Goede cijfers zijn hiervoor van belang. Je moet je studie vanaf de eerste dag heel serieus nemen, het is immers je toegangsbewijs voor je verdere carrière.  

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).