Keywords:
Education Market, Security Domain, Police, law enforcement
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Edu level:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2020
Study load:
5040 hrs
Duration:
3 Years
More information

Description:

Meer over deze opleiding

De opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Je leert veel vanuit praktijksituaties. Je gaat vijf dagen per week naar school en loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving. De vakken die je krijgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)- diploma en de verbetering van je kansen bij een politiesollicitatie. Tijdens de opleiding ga je op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerpunten centraal staat. Later in het jaar volgt een projectweek met dezelfde doelstelling.

 

 

Keuzedelen

Tijdens je opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor een keuzedeel: HTV-Politie of Drank & horeca. Als je het keuzedeel HTV-Politie volgt, dan is het mogelijk om het politieonderwijs met een jaar te verkorten. Je doorloopt wel eerst de reguliere politiekeuring om te zien of je geschikt bent voor een baan bij de Politie. HTV-Politie geeft niet automatisch toegang tot de politieopleidingen.

 

Toelatingseisen

Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

  • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
  • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
  • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

 

Vooropleidingseisen:

-vmbo kader
-Aan te bevelen: Minimaal vmbo TL vanwege de studiebelasting

 

Aanvullende eisen

  • Voldoen aan specifieke plaatsingscriteria Politie (o.a. milieu- en antecedentenonderzoek) 
  • Sporttest
  • AMN test

Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, houden wij bij toelating rekening met de hiervoor genoemde aan te bevelen punten. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

 

 

Opleidingskosten

Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

 

 

Studiefinanciering

Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen Ć©n heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

 

 

Leer en stagebedrijven

Je loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving. Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.