Keywords:
Education Market, Security Domain, Police, law enforcement
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Bijvoorbeeld als iemand fout parkeert, herrie maakt op straat of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Politie? Dan kom je met je diploma in aanmerking voor een niveau 4 functie bij de Politie! 

Meer over deze opleiding

Om straks bij Handhaving of Politie te kunnen werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen kunt omgaan. Tijdens deze opleiding leren we je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste kunt praten met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je kunt doen om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten kunt krijgen wat er precies aan hand is. Je besteed ook veel aandacht aan sport, want het is belangrijk om fit te zijn.

 

Je leert het ook door het echt te doen. Daarom loop je per schooljaar negen weken stage bij een afdeling Handhaving van een gemeente. De straat op, om in te grijpen als iemand te veel herrie maakt of de auto op de stoep parkeert.

Kies je voor het keuzedeel Politie? Dan duurt de opleiding drie jaar en loop je in het tweede en derde jaar stage bij de Politie. Je volgt hierna de sollicitatieprocedure bij de Politieacademie. Als je aangenomen wordt, dan verkort je je opleiding aan de Politieacademie!

 

De opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Je leert veel vanuit praktijksituaties. Je gaat vijf dagen per week naar school en loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving.

 

De vakken die je krijgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)- diploma en de verbetering van je kansen bij een politiesollicitatie. Tijdens de opleiding ga je op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerpunten centraal staat. Later in het jaar volgt een projectweek met dezelfde doelstelling.

 

 

Keuzedelen

Tijdens je opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor een keuzedeel: HTV-Politie of Drank & horeca. Als je het keuzedeel HTV-Politie volgt, dan is het mogelijk om het politieonderwijs met een jaar te verkorten. Je doorloopt wel eerst de reguliere politiekeuring om te zien of je geschikt bent voor een baan bij de Politie. HTV-Politie geeft niet automatisch toegang tot de politieopleidingen.

 

Toelatingseisen

Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

  • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
  • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
  • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

 

Vooropleidingseisen:

-vmbo kader
-Aan te bevelen: Minimaal vmbo TL vanwege de studiebelasting

 

Aanvullende eisen

  • Voldoen aan specifieke plaatsingscriteria Politie (o.a. milieu- en antecedentenonderzoek) 
  • Sporttest
  • AMN test

Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, houden wij bij toelating rekening met de hiervoor genoemde aan te bevelen punten. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

 

 

Opleidingskosten

Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

 

 

Studiefinanciering

Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

 

 

Leer en stagebedrijven

Je loopt per schooljaar tien weken stage bij Politie en/of Handhaving. Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.