Keywords:
Education Market, Security Domain, Police, law enforcement
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat jammer, deze opleiding is tijdelijk gesloten. De opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen en die zijn naar verwachting allemaal gevuld. Als er toch nog plaatsen vrij komen, dan kun je vanaf 18 februari 2022 weer aanmelden. Houd onze website dus in de gaten!

 

Kun je niet zo lang wachten? Dan helpen we je graag bij het vinden van een andere passende opleiding. Neem contact op met ons Studiekeuzecentrum.

 

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Bijvoorbeeld als iemand fout parkeert, herrie maakt op straat of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Politie? Dan vergroot je je kansen op een carrière bij de Politie.

 

OVER JOUW OPLEIDING

Om straks bij Handhaving of Politie te werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen omgaat. Tijdens deze opleiding leer je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste praat met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je doet om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten krijgt wat er precies aan hand is. Je besteed ook veel aandacht aan sport, want het is belangrijk om fit te zijn.

Je leert het ook door het echt te doen. Daarom loop je per schooljaar negen weken stage bij een afdeling Handhaving van een gemeente. De straat op, om in te grijpen als iemand te veel herrie maakt of de auto op de stoep parkeert.

 

WAT GA IK DOEN?

De vakken die je volgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) -certificaat en de verbetering van je kansen bij een sollicitatie bij Handhaving of Politie.

 

STAGE LOPEN

Het echte werk ontdek je tijdens je stage. Zo loop je in je eerste en tweede schooljaar negen weken stage bij Handhaving.

Door onze goede samenwerkingen met Politie en verschillende Gemeenten, is jouw stageplek gegarandeerd!

 

LOCATIE

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

 

AAN HET WERK

Als je klaar bent met deze opleiding kun je op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld als handhaver of als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij een gemeente, bij de RET of bij Staatsbosbeheer. Andere studenten gaan aan de slag bij de douane op Rotterdam Airport of Schiphol. Omdat we veel samenwerken met gemeenten en bedrijven in de regio Rotterdam, is de overstap naar werk gemakkelijker.

 

Je werkt op verschillende plekken (bijvoorbeeld in het centrum van de stad, woonwijken of bij grote feesten). Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in je uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

 

CARRIERE BIJ DE POLITIE

Wil je bij de politie aan de slag? We werken in deze opleiding nauw samen met de politie.

FaLang translation system by Faboba